Kezdőlap » Hotel » La Coruna városa

La Coruna városa

La Coruna Észak-Spanyolországban található az Atlanti-óceán tengerpartján, és nagyváros mivoltának köszönhetően itt helyezkedik el az egyik legfontosabb kikötő az országban, de ez a hely egyben ipari és kereskedelmi központ is a térségben.

A város történelme egészen a középkorig nyúlik vissza, amikor is a spanyol flotta egyik támaszpontja volt az Anglia elleni invázió kezdetekor. Ennek köszönhetően nőtte ki magát az Atlanti-óceán egyik legnagyobb kikötővárosává, másrészt pedig ez az oka az itt található tengerészeti múzeumok létrejöttének is.
La Coruna legfőbb nevezetessége egyben a szimbóluma is, a 2000 éves világítótorony, a Herkules-torony, amely napjainkban is működőképes. Szintén a város ikonjának tartják sokan a jellegzetes üvegezett balkonokat és galériákat, másrészt pedig itt található Európa legmagasabb kéménye, az Endesa Termeic.

Városnézésünk során érdemes ellátogatnunk a helyi múzeumokba, kezdhetjük a kulturális kikapcsolódást a Tartományi Szépművészeti Múzeummal, majd folytathatjuk a sort a Tengerészeti Múzeummal. A város nevezetességeinek sorát több templom is gazdagítja, ezek közül a legszebbek a Kapucinusok temploma, a Szent Jakab-templom, a Mező Szűz Mária-templom, valamint a Szent Domonkos-templom. La Corunában érdemes ellátogatni a Szent Antal-várhoz, de hogyha kedveljük a szép építészeti műemlékeket, akkor látogassunk el a Kormányzósági Palotához, vagy nézzük meg a Városházát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük