Kezdőlap » Baba-mama » Kröm rágás

Kröm rágás

Rágcsál,de nem ropit. Sok szülő találkozik azzal a jelenséggel hogy a gyermeke körme nem épp olyan amilyennek lennie kell,mert hogy rágcsálja a csemete. Ez sajnos nem csak egy rossz szokás hanem valamilyen szorongás következtében tanúsított kényszer cselekedett. Azon kívül hogy nem igazán esztétikus látvány betegségek és fertőzések meleg ágya lehet,sőt a köröm gomba is kialakulhat ha nem lép időben közbe a szülő.

A legjobb ha megtalálja az okát ami kiváltja ezt a pótcselekvést, de ha nem sikerül megtalálni akkor vannak használható kis trükkök amivel a gyermek le szoktatható a rágcsálásról. Lehet kapni olyan színtelen lakkot ami rossz ízű így a gyereknek el megy a kedve a köröm rágástól. Ha nem hagyjuk nőni a körmöt hanem tövig levágjuk az is segíthet. Legtöbbször az a tapasztalat hogy a megszokott környezetből ki kerülve lásd iskola, óvodában fordul elő először a köröm rágás. Az új helyzet által teremtett szorongás idővel akár magától is megszűnhet így a köröm rágás is el tűnik olyan gyorsan ahogy jött. Ahogy megszokja a közösséget.

Ilyenkor próbáljunk minél többet a gyermekkel foglalkozni mutatva neki hogy szeretjük és nem kell félnie ha el kell válniuk egy kis időre anya, apa érte megy és újra a szerető családi fészekben lesznek együtt. Az iskolai követelményekben is megfog felelni ha biztatjuk hogy bátran kérjen segítséget ha el akad a tanulásban. Ha esetleg úgy érzi bizonytalan és nem sikerül segíteni a kicsinek akkor bátran forduljon gyermek orvosukhoz, vagy védő nőjükhöz. Ők mindig ott vannak ha kellenének. Bizalommal keresse Őket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük