Kezdőlap » Látnivalók » Krokodil vadász – Steve Irwin

Krokodil vadász – Steve Irwin

Steve 1962 februárjában született. Természettudós, Zoológus, Herpetológus, vadvilági szakértő és televíziós személyiség. Szenvedélyes természetvédő volt és hitt a környezetvédelem előmozdításában. Nem prédikált az embereknek. Feladatának érezte, hogy mentse a világ veszélyeztetett állatainak bemutatását. Édesapja nyomdokaiba lépve kitanulta és feleségével átvette az Ausztráliai állatkert vezetését, ahol bemutatókat is tartottak a közönségnek, és állat kórházat is vezettek , itt sokszor láthattunk műtéteket, hogy a sérült állatokat pl.koalákat mentik.

Világhírnevet a televíziós dokumentum filmsorozat hozott neki, és feleségének Terrinek. Számos tv sorozat készült az útjaikról ahol is bemutatta az általunk nem ismert állatok életét, és befogását, amelyet több mint 130 országban sugároztak.Első közös gyermekük Bindi, is részt vett utazásaik során. Második gyermekük Robert is ebben a közegben született és nőtt fel. Útjaira elkísérte felesége, és gyermekei is, így részese lehettek ők is az állatok megismerésében, és megszeretésében. Mi tv nézők pedig láthattuk, élvezhettük az ő általa bemutatott állatok és tájak szépségeit. Sokszor izgalmas befogásokat láthattunk, amelyben mindig keki színű ruhájában volt. Volt Himaláján, a Jangce-folyón, Borneó és a Kruger Nemzeti Parkban.Ő bemutatta nekünk a kígyókat, krokodilokat, egzotikus állatokat, mindegyikről elmondta, milyen állat, mik a veszélyei.

Puszta kézzel fogta be az állatokat, nem félve a kígyó marástól, vagy éppen a krokodil támadástól.Nem zavarta őt, hogy éppen fára kell másznia, vagy sárba, vízbe kell bemennie egy-egy állat befogása miatt. Utazásai során nem szállodákba, motelbe aludt hanem kint sátorba a családjával. Minden egyes bemutatót stábjával együtt végig járt fáradhatatlan volt. A film sorozat alapján mi is megismerhettük az egzotikus állatokat, és egyben sok érdekes dolgot láthattunk. Nem sok film készült az útjairól, de amit láthattunk érdekes, és szerintem izgalmas volt.Egy filmben is feltűnt méghozzá az Eddy Murphy Dr.Dolittle 2-ben. Részt vett több média kampányban is. Sajnos 2006.szeptemberében egy merülés során egy tüskés rája támadta meg, ami a halálát okozta.

Amikor a híre elterjedt halálának az egész világ gyászolta, mert nincs olyan ember a földön aki ne ismerte volna a Híres krokodil vadászt.Halála után felesége vette át az állatkert vezetését. Most már 2 gyermekük is folytatják Apjuk útját, mert megtanulták, hogy az állatokat tisztelni és becsülni kell.A dokumentum sorozatait még mai napig is láthatjuk a tv-ben amit újra és újra érdemes megnézni, mert izgalmas és sok mindent megtudhatunk az egzotikus állatokról.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük