Kezdőlap » Internet » Közösségi oldalak hatása a mindennapunkra

Közösségi oldalak hatása a mindennapunkra

Sok szempontból előnyösnek tartjuk az internet, azáltal a közösségi oldalak megjelenését. Az internetnek köszönhetően töméntelen információhoz juthatunk pár pillanat alatt, amíg előtte lexikonokat, könyveket kellett böngészni. Bármikor meghallgathatjuk kedvenc együttesünk számait, lapozgatások nélkül gyorsan kikereshetünk egy szót a szótárból nem beszélve a hírekről, amikről a megtörténésük után alig pár perccel tájékozódhatunk.

A közösségi oldalak korábbi fajtái ismerkedés, kapcsolattartás miatt jöttek létre azzal a szlogennel, hogy “a távolság nem jelent akadály”, mármint a kapcsolat fenntartására. Ami újabb, és már természetessé vált dolog, az a megosztás. Korábban is meg lehetett osztani képet, zenét, amit az okostelefon elterjedésével annyira felkaptak az emberek, hogy a tartózkodási helyüktől kezdve az ételeket amiket esznek, sokan mindent tudatni kívánnak az ismerőseikkel.

Ezt is lehet egy újfajta függőségnek nevezni, ami kinek jó, kinek rossz. Például, az ember ellátogat egy szép helyre, ott készít fényképeket, magáról is, tudatva mindenkivel, hogy ott járt. Ez javíthat az önértékelésén, főleg, ha sok pozitív visszajelzést kap. Viszont, ha valaki nem a legjobb hangulatában megy fel a közösségi oldalra, csak azt látja, hogy az emberek milyen vidáman nyaralgatnak, milyen szép helyekre jutnak el, amíg ő csak otthon ül, vagy dolgoznia kell. Elgondolkoztathatja, ha csak azt látja, hogy az illetőnek abból áll az élete, hogy különböző éttermekben fényképezi a finom ételeket, vagy csak magáról előnyösebbnél előnyösebb képeket lő.

Pedig az, amit a közösségi hálón ismerőseinkről látunk általában az élet boldog illúzióit mutatja be. Nem szabad elfelejteni, hogy az emberek nagy része ugyan azt csinálja: dolgozik, tanul, és keresi a módját, hogy szebb legyen az élet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük