Kezdőlap » Film » Koszorúslányok (2011)

Koszorúslányok (2011)

A Koszorúslányok című vígjáték napjaink egyik legokosabban megírt komédiája. A szereplőgárda nagy részét a nagysikerű Saturday Night Live című new yorki műsorból ismerhetjük,; ott van például Maya Rudolph, aki a filmben a menyasszonyt játssza, illetve Kristen Wiig, aki a legjobb barátnőjét, Anniet. Maga a forgatókönyv is Kristen Wiig munkája, közreműködött benne Annie Mumolo. Benne van még Rebel Wilson, aki szintén egy tehetséges és zseniálisan vicces színésznő, illetve Ellie Kemper, aki az amerikai The Office-ban szerepel már egy ideje.

Feltűnik még Jill Clayburgh, Wendi McLendon-Covey, és Melissa McCathy is, mint koszorúslányok. Chris O’Dowd és Jon Hamm ellensúlyozza az erős női mezőnyt, bár mindketten mellékszerepben tetszelegnek. A film elsősorban nőkről és nőknek szól, öniróniával átitatott történet, melyben legfontosabb tanulság a barátság és az álmainkért való küzdelem. A főszereplők kapcsolatát próbára teszi az élet, de nem csak az egymáshoz fűződő szálak lazulnak fel, hanem a saját magukba vetett bizalmuk is megrendül. Szerencsére mindig számíthatnak egymásra, legyen szó ételmérgezésről, lánybúcsúról, vagy ittas vezetésről.

A film pozitív példája a nők közötti feltétlen barátságnak, és üzenete, hogy őszinteséggel és hűséggel bármilyen nehéz helyzeten képesek vagyunk átlendülni. A filmet rendezte Paul Feig, aki olyan sorozatokon dolgozott korábban, mint a Nancy ül a fűben, Városfejlesztési osztály, Jackie nővér és a Mad Men – Reklámőrültek. Magyarországon 2011 júniusában mutatták be a vígjátékot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük