Kezdőlap » Szállások » Környezetbarát szálláshelyek a sivatagban

Környezetbarát szálláshelyek a sivatagban

Naponta több millióan utazunk a világban, az utazásból fakadó természeti szennyezés nyilvánvaló, milyen megoldás lehet, mégis arra, hogy a világot is lássuk, de a természetet is igyekezzünk óvni. A világon egyre több helyen kínálnak környezetkímélő megoldást a szállásra, ami persze nem jelenti, hogy sátorban kell lakni, és kókuszhéjból inni.

Hanem olyan szállodákat építettek ki a világ minden részén, melyek meg tudják őrizni a magas színvonalat a legkisebb terhelést jelentve a környezet számára. Ausztáliában az Ayers szikla lábánál, igazán transzcendens élmény kínál ez a különleges szállás paradicsom. Ne egy falut vagy város keressünk, csupán egy hosszúsági fokot 131 °-on található a szálláshely, ahonnan egyrészt páratlan kilátás nyúlik Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkra.

A világhírű sivatagból, mely leginkább a Mars felszínre emlékeztet, kiemelkedik a világ legnagyobb monolitja az Ayers szikla, természetesen mindez az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park területén terül el, tehát nem teljesen tőszomszédságban található a 15 hatalmas luxus sátor, mely különleges kialakításának köszönhető, napenergiával működtethető, teljesen önfenntartó, és nem rombol bele a méltán egyedi és csodálatos környezetbe.

A szálláshelyek főként a túrázóknak, az amatőr csillagászoknak, vagy a romantikára vágyóknak jelenthet luxus menedéket. De a sivatagi kalandozáshoz nem kell egészen Ausztráliáig utaznunk. Egyiptomban a Siwa Oázisban, szintén megalkottak egy környezetkímélő üdülőhelyet. Ha valaki az Ezeregyéjszaka meséit szeretné átélni, akkor ez a legalkalmasabb hely számára, sivatagi oázis, tevék, gyertyák, kézzel szőtt szőnyegek. Az évezredek óta lakott kis házak át lettek alakítva, rendkívül kevés helyen használnak villamos energiát, inkább a gyertyával való világítás a népszerű, csodálatos és élményekben gazdag üdülési lehetőség az idetévedőknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kedvezményes szállás az Ion szigeteken? Cephalonie az ön választása.

Az Ion szigetek legnagyobbika (781 km2) és minden bizonnyal Korfuval együtt a legérdekesebb is. Egyenlőre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük