Kezdőlap » Hotel » Korfu turizmusának jellemzői

Korfu turizmusának jellemzői

Korfu városa a sziget keleti partjánál található, és két részre tagolható, a déli Garítsa városrészre, valamint az északi Áyios Nikólaos városrészre. Utóbbi legmagasabb pontján található a velencei erőd, amelyet egy vizesárok segítségével a szigetről leválasztottak. Itt található az egykori óváros, amely már néhány évszázada ugyanolyan állapotban van, ezért ide csak gyalogosan lehet ellátogatni, hiszen az utak csak gyalog járhatóak. Korfu városában szöges ellentét feszül az óváros, és a modern városrész között, melynek a széles sugárútján olyan óriási tereket alakítottak ki, mint a Venetian Spianada, és az Espanade. Mindenképp érdemes megtekinteni az úgynevezett cantouniákat, ami macskaköves utcát jelent, hiszen ezeken még a velenceiek által épített 3-4 emeletes csodás házak találhatók. Egyébként az egész városban jellemző a velencei hatás, valamint az egykori gyarmatmúltra visszautaló francia, és angol stílus is, mely leginkább az épületekben mutatkozik meg. Természetesen a város képét ugyancsak alakítják a nemrégiben felépült, és a folyamatosan épülő szállodák is, melyek egyre modernebb képet mutatnak.

Korfu városnézését érdemes a külvárosban kezdeni, Anemólílosban, ahol megtekinthetjük a bizánci Szent Jászon és Szoszípatrosz- templomot, valamint a Bizánci Múzeumot is. Utóbbi múzeum a Panagia Antivouniotissa- templomban található, az Arseniou sétálóutcán. Korfu egyik legnépszerűbb turistalátványossága a várostól 7 kilométerre lévő Sziszi-palota, amelyhez tartozik egy múzeum, és egy bizánci kápolna is. A valóban látványos palota körül egy csodásan kialakított park is található, ahol kellemes sétát tehetünk, miközben olyan antik szobrokat tekinthetünk meg, mint a Haldokló Akhilleusz, vagy Erzsébet császárné szobra. A város harmadik legnépszerűbb nevezetessége a Platia Konstantinou tetején található Barlangi Madonna templom, amely egy óriási katedrális. Ezen a helyen őrzik a sziget második védőszentjének, Szent Theodorának maradványait egy ezüsturnában, de ugyancsak itt található a Szent György és a sárkány küzdelme nevű 10 képből álló ikonja is. Korfu leghíresebb temploma az Áyios Spyrídon-Templom, melyben a görög egyház legnagyobb ezüst kegytárgygyűjteménye mellett Szent Szpirídonnak, Korfu védőszentjének relikviáit is megtalálhatjuk.

A Korfun töltött időszakot persze a városnézés mellett a szórakozás, és a pihenés teszi teljessé minden turista számára. Napjainkban is rengeteg diszkót, mulatozásokat, valamint görög estéket rendeznek itt, kifejezetten a turisták szórakoztatására. Hogyha exkluzív programokban szeretnénk részt venni, menjünk el egy éjszakai hajós kirándulásra ahol vacsorát is kapunk, vagy egy nappali hajóútra, tengeri fürdőzéssel egybekötve.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük