Kezdőlap » Nyaralás » Korfu, és szépségei

Korfu, és szépségei

Korfu számos ismert helyei mindig is vonzották a turistákat, csodálatos panorámáját lehetetlen elfeledni, aki egyszer megtapasztalta szeretné újra és újra átélni.

A sziget észak-nyugati részén található Szidari, a vizisportok kedvelőinek paradicsoma. Legszebb pontján a tengerbe nyúló természetes átjáró a Canal d’Amour, a szerelmesek csatornája fekszik a homokdűnék között. Az itt található víz által megformázott két szikla a legenda szerint egy szerelmespár volt, amely kővé vált a tengerben. A szerelmesek szívesen keresik fel ezt a helyszínt, hogy az addig még be nem teljesült vágyaikat belesuttogják a tenger istenének, Poszeidónnak fülébe.

Paleokastrica a sziget egyik legszebb, legjobb és egyben legdrágább üdülőhelye. Korfu várostól 25 km-re az észak-nyugati parton fekszik, kitűnő választás családosoknak, és elbűvölő fekvése miatt a sétát, kirándulást kedvelőknek is. Ha nem ott van a szállásuk, akkor is érdemes oda kirándulni, a Négykavicsos öböl szépsége rendkívüli, a település közepén található, melyet mindenképp látogassunk meg. Itt érdemes egyébként vizibiciklit bérelni és betekerni a sziklák közé, vagy felmenni az egyik szomszédos hegy tetejére, ahonnét kitűnő képeket készíthetünk.

Kerkira
Egy félszigeten két erőd, egy régi és egy újabb között terül el Korfu ugyanilyen nevű központja: Korfuváros, vagy, ahogy a görögök hívják: Kerkira.
Aki teheti, mindenképp tegyen itt egy sétát, kifinomultság, szépség és báj jellemzi, a város építészete, kultúrája, sőt konyhája olasz,- francia és brit hatások harmonikus keveréke, de úgy, hogy mindezek azért mégis megmaradnak görögnek. A legjobb éttermek azok, ahova a helyiek is járnak, érdemes megfigyelni szokásaikat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük