Kezdőlap » Nyaralás » Korfu, a zöld sziget

Korfu, a zöld sziget

Talán nem véletlen, hogy már Homérosz is megénekelte a sziget szépségét, vagy hogy egy osztrák császárné valósággal beleszeretett. Görögország legzöldebb szigete, ideális a napozni, és pihenni vágyóknak , de tudni kell, itt nincsenek kötelező látnivalók.

Szokatlan módon itt egyetlen igazán jelentős régészeti lelőhely sincs, van azonban egynéhány attrakció, amelyet a teljes Korfu élmény érdekében mégsem szabad kihagyni. A strandot még a legelszántabb napimádók is megunják egy idő után, ha csak egyetlen nevezetességet szeretnénk megnézni, akkor az, az Achilleoni palota kell, hogy legyen. Achilleonnak van magyar vonatkozása is, hiszen Erzsébet, népszerűbb nevén Sissy, nemcsak osztrák császárné, hanem magyar királyné is volt.
Az Achilleoni Sissy palotából is jól látszik egy aprócska sziget, a partról egy kis motorcsónakkal lehet átjutni, nagyjából minden 20. percben. A szigetet Egér – szigetnek nevezik, állítólag azért, mert fentről a magasból olyan alakja van, mint egy kisegérnek.
Egy érdekes legenda is fűződik hozzá, miszerint a hegy nem más, mint Odisszeusz hajója, amit Poszeidón haragjában kővé változtatott. A sziget belsejében van egy nagyon szép kis görög templom, ha mindenáron szeretnénk valami különlegest hazavinni, a kumquat likörnél keresve sem lehet jobbat találni, persze csak akkor az, ha kedveli az édes italokat, apró narancsféléből készült rövidital ugyanis nagyon édes.

Korfun az anyatermészet is rengeteg szépséget, sőt izgalmat is tartogat, akit viszont mégsem elégítene, ki mondjuk az, hogy a tenger lágy hullámai között ringatózik, az választhat valamilyen mesterségesebb mókát is, és elmehet egy aquaparkba, és ami Korfun található, egész Görögországban a legnagyobb és legfantasztikusabb és a legizgalmasabb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük