Kezdőlap » Fitnesz » Köredzés

Köredzés

Általános erő és izomtónus fejlesztésre való módszer, mely ideális azoknak is, akik szeretnék megtartani erejüket és állóképességüket izomtömeg növekedése nélkül.
A köredzést súlyzókkal kell végezni és meglehetősen kevés pihenő idő van a gyakorlatok között, melyek segítségével az egész testet át lehet mozgatni. Köredzések inkább az izmok állóképességét teszik próbára. Jellemző, hogy felváltva dolgoztatja a felső- és alsótestet.

Ha szeretnénk erőnövekedést elérni, akkor érdemes előbb elvégezni az egyik gyakorlatait, majd azután a másikét. Ha az állóképességet akarjuk fokozni, akkor a teljes edzés időtartamát növeljük, vagy csökkentsük a pihenőidőt.

Kezdők számára is a köredzés az ideális, mivel egy alap állóképességet és erőt meg lehet vele szerezni. Nők számára is kiváló, hiszen hatalmas muszklikat nem lehet vele építeni, pusztán tónusos testet. Ha nincs sok időnk, akkor hetente háromszor 30-40 perces edzéseket iktassunk be a napi rutinba. Nem szükséges órákig próbálkozni az ilyenfajta edzésekkel, inkább legyen háromnegyed vagy félórás, de az intenzív.

Gyakorlatban úgy néz ki egy köredzés, hogy minden egyes mozgásból 15 ismétlést végzünk, majd tovább lépünk. Mikor letudtunk egy kört, akkor kezdjük elölről. Két-három kört végezzünk el. Ha az izomerő fokozása a cél, akkor nagyobb súlyokat használjunk 8-12 ismétléssel, ha az állóképesség fejlesztése a cél, akkor pedig akár 25 ismétlést is elvégezhetünk. Tehát olyan súlyt kell kiválasztani, amivel teljesíteni tudjuk a megválasztott ismétlésszámot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük