Kezdőlap » Hotel » Koppenhága látnivalói

Koppenhága látnivalói

Koppenhága Dánia fővárosa, és a skandináv térség egyik legfejlettebb nagyvárosának is számít. Az idők folyamán egy kisebb halászfaluból alakult át mai képére, ami túlélte a 2. világháborút és a svéd és angol ostromokat is.
Aki Koppenhágába érkezik, azt azonnal magával ragadja a város mesébe illő szépsége, hiszen itt sok helyen láthatunk kacskaringós tetőket, aranykupolákat, és annyi látnivaló van, hogy még egy hét sem lenne elég hogy végignézzük. Hogyha a városnéző túra közben kedvünk lenne egy izgalmas élményben részt venni, látogassunk el a Tivoli vidámparkba, ahol a belépő ára nem túl olcsó, de ősszel akár még kedvezményt is kaphatunk. Szintén érdemes elsétálni a kikötőkhöz, ahol megannyi lehorgonyzott hajót szemlélhetünk meg, és hogyha szerencsénk van, akár 2-300 éves roncsokat is felfedezhetünk a tengerparton itt-ott. A kikötőben található a híres Kis Hableány bronzszobor, ami a helyi hajósok védőszentjének számít. Hogyha a város kulturális oldalát már megismertük, és egy kis vásárlásra vágynánk, a Stroget-en, avagy a környék leghosszabb sétálóutcáján több boltot is találunk.
Koppenhágában sétálgatva mindig legyen nálunk széldzseki, vagy rétegesen öltözzünk fel, ugyanis a vidék adottságának köszönhetően eléggé szeles, és sokszor még az eső is elered. Hogyha utazásunk során megéheznénk, feltétlenül a dán hot-dogot kóstoljuk meg, mert ez nemcsak az étvágyunkat csillapítja, hanem egyfajta helyi specialitásnak is számít. Ugyancsak érdemes megízlelni az éttermekben a dán goudát, amely egy sajtkülönlegesség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük