Kezdőlap » Betegségek » Köhögés és köhögés között van különbség

Köhögés és köhögés között van különbség

Valószínűleg mindenki tapasztalta már a köhögés kínos hatását, mely legtöbbször hideg időben lep meg bennünket, és igencsak kellemetlen tud lenni a napokig is elhúzódó köhögés.
Ilyen esetben felvetődig a kérdés, hogy mi tévők legyünk, gyorsan csillapítsuk-e a köhögést vagy ne. Természetesen érdemes lenne a kérdés megválaszolása során megállapítani a köhögés jellegét, ez azért nagyon fontos, mert nem mindegy, hogy száraz köhögésről van-e szó vagy úgynevezett produktív köhögéssel állunk szemben.
Amennyiben megállapítottuk, hogy száraz köhögésről van szó, nyugodtan használhatunk köhögés csillapítókat, lehet ez szopogatós tabletta formájában vagy esetleg szirup formájában. Az utóbbiból a fehérmályva nagyon jó erre a célra. Mivel a száraz köhögést kísérheti torokszárazság és torokkaparás, ezért gyógyteakeverék fogyaszthatása is ajánlható, melyet gyorsan és könnyen bárki elkészíthet. Nem kell más hozzá csak egy kis hársfavirág, orvosiziliz-levél, kerti kakukkfű, ökörfarkkóró-virág és ánizsmag. A teakeveréket forró vízzel leöntjük és tíz percig állni hagyjuk. Mézzel kiváló és megszabadít a kaparó érzéstől, e mellet nagyszerűen csillapítja a köhögést is.
Érdemes tudni, hogy, ha produktív köhögés lép fel, ami azt jelenti, hogy a légutakra, hörgőkre letapadt váladékot köhögjük fel, semmi képen ne alkalmazzunk köhögő csillapítókat, hiszen ilyen esetben fontos a nyák feloldása és köhögés általi eltávolítása. Éppen ezért, az ilyen jellegű köhögéskezelésnél fontos szerepet játszanak a köptetők. Számos gyógytea lehet a segítségünkre, például az ánizsos gyógytea mézzel nagyszerű ilyenkor.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük