Kezdőlap » Betegségek » Köhögés amit nem kell elviselnünk

Köhögés amit nem kell elviselnünk

A köhögés lényege görcsszerű , lökésszerű kilélegzésben áll, amelyet mély belélegzés előzött meg. Ennek okai lehetnek a elgyülemlett nyálka-és szekrétum, a ” cigányútra ” tévedt idegen test, továbbá a maró gázok és porok. A köhögés kívánatos védekező mechanizmus a test részéről, mivel ezáltal a kórokozók, a nyálka és az idegen testek a szervezetből el tudnak távozni. Minden köhögéscsillapítás előtt meg kell állapítani a köhögés okát, hogy lehetőleg minél célirányosabb kezelést lehessen végezni. Az orvos által felírt köhögéscsillapítókat kínzó ingerköhögés esetén lehet bevenni.

Különben pedig a nyálka elfolyósítását szolgáló módszereket ajánlatos alkalmazni. Az inhalációk kiegészíthetek a gyógyszeres kezelést. Ezt otthon is el lehet végezni. Egy fazék vizet felteszünk forrni, majd ha forr, egy törülközőt a fejünkre borítunk, és a felszálló gőzöket belélegezzük ; ezt lehetőség szerint naponta többször meg kell ismételni.

Sokan idegenkednek mindenféle gyógyszerek beszedésétől, pedig néha súlyos problémákat jelezhet egy egyszerű megfázásnak tűnő köhögés. Huzamosabb ideig tartó köhögés esetén mindenképpen forduljunk orvoshoz ezzel megelőzve az esetleges szövődményeket. Igyunk sok folyadékot teát, lehetőség szerint gyógynövényből például : hárs vagy kamilla. Léteznek különböző gyógynövényekből préselt cukrocskák amik gyorsan enyhíteni tudják a száraz vagy váladékos köhögést is. Ha azonban a köhögés mellett már az első napokban hőemelkedés vagy láz jelentkezik , ne várjunk vele és keressük fel az orvosunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük