Kezdőlap » Hotel » Klosterneuburg

Klosterneuburg

Klosterneuburg egy ausztriai kisváros, amely Bécstől 13 kilométerre található, északnyugati irányba, mellette folyik a Duna, és a B14-es gyorsforgalmi út is itt halad el. A lakossága körülbelül 26 ezer fő. Ezen a településen számos műemlék található, és sokak szerint Bécs környékén ez a legszebb kisváros.
Hogyha Ausztriában járunk, és Bécset szeretnénk megismerni, vagy csak egy közeli szállást keresnénk, akkor Klosterneuburg városa megfelelő lehet számunkra, hiszen itt meglehetősen sok, többféle szálláshelyet is találunk. Népszerű hotelek, amelyek négycsillagosak szép számmal vannak ebben a kis városkában, ráadásul itt olcsóbban juthatunk szálláshoz, mint a közeli Bécsben.

Nézzük meg a Hotel Residenz Schrannenhof, a Park Inn Klosterneuburg ajánlatait, de például vannak olyan két-háromcsillagos szállodák, ahol szintén jó minőségű kiszolgálást kapunk, ilyen például a Hotel Anker és a Hotel Buschenreiter is. Természetesen itt is vannak apartmanok, és panziók, vagy kemping is, hogyha ilyen szállásra vágynánk.
A város legismertebb nevezetessége a több száz éves kolostorcsoport, melynek alapjait a 11. százat első felében rakták le, majd végső formáját az 1742-es átépítésen nyerte el. Ha van egy kis időnk ismerkedjünk meg ennek az épületnek a történetével, mivel magyar vonatkozású részleteket is találhatunk majd itt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bora Bora a legdrágább sziget

Bora Bora a Csendes-óceánon található sziget, amelyet rengeteg turista látogat, így igencsak drága, mégis népszerű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük