Kezdőlap » Hotel » Kittsee nevezetességei

Kittsee nevezetességei

Kittsee Ausztriában található, azon belül is a Burgenlandi térségben. Ez a kis falucska sokaknak arról lehet ismerős, hogy nagyon sok termékbemutatós utazást szerveznek Magyarországról ide. Ezt a települést annak idején nem Ausztriához, hanem Csehszlovákiához csatolták a második világháborút követően, ezért mind a német, mint a cseh kultúra jellegzetes vonásai felfedezhetőek a faluban.

Emiatt találhatunk itt olyan látványosságokat, nevezetességeket, melyek igen változatos külalakot adnak Kittsee-nek. A turisták által az egyik leginkább kedvelt épületkomplexum a Hauswirth Csokoládégyár, ide minden olyan ember ellátogat egyszer, aki nagyon szereti az osztrák vagy a svájci csokoládét. Kittsee területén rengeteg olyan nevezetesség van, ami a középkorból maradt hátra, ennek legjobb példája az 1529 után épült úgynevezett Pogány-torony, aminek tetőszerkezetét a második világháborúban megrongálták, viszont 1952-ben újraépítették.

1552-ben építettek egy kastélyt a falu külterületére, ami utóbb kiderült, hogy egy régi vízvár volt, amit a 12. században építettek. Ennek történetével a kastélyban ismerkedhetünk meg. A település védőszentjeinek, Szent Rókusnak és Szent Sebestyénnek emeltek egy Szentháromság oszlopot, ami több mint 200 éves. Mindezen kívül található még Kittsee-ben rengeteg romépület, ezek közül is a legérdekesebb a Lern falu, azon belül pedig Szent Mihány templom romjai. Ha végignéztük a falu összes nevezetességét, keressünk magunknak a helyi lakosoknál egy jó kis apartmant, ami valószínűleg nem lesz drága, hiszen ez a település kiesik a főbb turistaútvonalak körzetéből, így ha egy olcsóbb nyaralásra vágyunk, városnézéssel összekötve, akkor nyugodtan látogassunk el Kittsee-be.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Roskilde, Dánia

Roskilde Dániában található, Koppenhágától, a fővárostól körülbelül 25-30 kilométerre. Az ország városaihoz képest is kevesen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük