Kezdőlap » Baba-mama » Kistesó érkezik

Kistesó érkezik

Sok szülő keresi a megoldást, hogyan, milyen módon „mutassuk be” a kistesót, hogyan lehetne gördülékenyebbé tenni az első heteket? A második gyermekre való felkészülés mindig izgalmas időszak a család számára. Szerencsére a legtöbb nagytesó jól alkalmazkodik a kistesóhoz, ám akadnak problémásabb esetek is. Felmerülhet a gyermekben, hogy ő már nem kap majd annyi figyelmet, szeretetet. Néhány tipp segíthet átvészelni az első időszak nehézségeit:

Avasd be a gyermeked! Oszd meg vele, mi történik a testedben, beszélgessetek a babáról, a testedben zajló változásokról. Engedd, hogy simogassa a pocakodat, szólj neki, ha rúg a babád, hogy ő is kapcsolatba léphessen a kistesójával. Vidd magaddal az orvoshoz, így láthatja a tesót, sőt, a szívverését is meghallgathatja veletek együtt.

Olvass neki! Léteznek olyan gyerekkönyvek, amik kifejezetten erre a célra íródtak. Segít megérteni a gyerkőcnek, mi is történik pontosan, és mi vár majd rá, ha kibújik a kistesó.

Engedd, hogy megfogja a testvérét! Természetesen ügyelj a biztonságra, a nagyobb üljön le, hogy stabilan az ölébe tudja venni a kicsit, a babát pedig pólyázd be duplán, így biztos nem éri baj!

Sose fogj semmit a babára! Soha ne mondd a nagyobbnak, hogy „Anya most nem tud mesét olvasni, mert meg kell etetni a kistesót.”

Csináljátok közösen! Ha kislány, vegyél neki egy babát, amit ő is veled együtt pelenkázhat, fürdethet, etethet. Vagy, ha ez nem jön be, vagy kisfiad van, akkor iktass be mindig valami közös programot vele! Ha éppen alszik az újszülött, akkor foglalkozz a nagyobbikkal, játssz vele, beszélgessetek. Ha már nem olyan kicsi, bevonhatod a házimunkába is, hogy segítsen kicsit, így több idő marad a játékra.

A legfontosabb, hogy ne aggódj. Minden anyukában benne van a félelem a kistesó érkezését illetően, de sokszor a gyerekek ezt meglepően jól viselik, legtöbbször nem okoz semmiféle gondot náluk, sőt, büszkék, hogy nagytesó vált belőlük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük