Kezdőlap » Fogyókúra » Kisebb kihágások a diétában: kiegyensúlyozottabb táplálkozás

Kisebb kihágások a diétában: kiegyensúlyozottabb táplálkozás

Egy édes praliné, néhány szem ropogós chips: szinte mindenki megenged magának időnként néhány snacket, amit a diétás étrend nem tartalmaz. A “csaló étkezést” általában lelkiismeret-furdalás követi. Azonban egy USA-ban végzett kutatás a közelmúltban kimutatta: a kisebb kihágások, csalások a diéta során kiegyensúlyozottabb táplálkozási szokásokhoz vezetnek.
A különböző vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy az egészséges étkezés és a finom falatok nem kell, hogy kizárják egymást. Meg kell találnunk az ideális egyensúlyt az egészséges és egészségtelennek mondott élelmiszerek között, hogy az egészséges életmódot hosszú távon is tartani tudjuk.
Ahhoz, hogy elérjük ezt az egyensúlyt, általában elegendő, ha az egyik étkezésünk negyedét alkotják a bűnös finomságok. Ez kifejezetten jó hír azok számára, akik úgy gondolták: a vágyott álomsúlyt csak a kedvenc ételeikről való teljes lemondással érhetik el.
Már néhány kisebb, megengedett csalás is csábítóbbá teheti az egészséges étrendet vagy a diétát. Aki kizárólag egészséges ételeket eszik, általában elmulasztja az ételek íze által okozott örömöt.
Az éttermeknek is újabb lehetőségekkel kecsegtet a tanulmány eredménye: a vendégeknek nem feltétlenül kell az egészséges, fogyókúrás, és a hagyományos fogások között választaniuk, hanem csillapíthatják az édességek vagy a zsírosabb ételek iránti vágyukat úgy, hogy a fogás nagy részét az egészséges ételek teszik ki. Ez újfajta ételkreációk megalkotását, új összetételű fogások, tálak kialakítását ösztönözheti.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen fogyókúrás tévhiteket ismerünk?

A diéta önmagában az egészséges élet része, kis mértékű alkalmazása megtisztítja a szervezetet, aktívabbá, energetikusabbá …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük