Kezdőlap » Házi kedvencek » Kis és nagyméretű kutyák találkozása

Kis és nagyméretű kutyák találkozása

Bizonyára sokan voltak már szemtanúi amikor egy apró méretű és egy normál vagy nagyméretű kutyus találkozik egymással, és a pici kutyust gazdája azonnal felkapja. Nos, ez egy igen helytelen reakciója a gazdinak, hiszen a nagyobb kutyusban azonnal feléled a zsákmányszerző ösztön, és a kis kedvencet már csak azért is meg akarja szagolni még olyan áron is, hogy esetleg ráugrik az emberre.

Érthető, hogy a gazdi félti apróságát és biztonságban akarja őt tudni de gondoljunk csak bele milyen vicces lenne, ha például egy német dogot féltő gazdi kapná fel ebét. Érdemes tehát megfogadni egy jó tanácsot! Soha ne vegyük fel kedvencünket ha másik kutyával találkozik, legyen az bármekkora méretű. Amit kutyánk önmaga nem tud egy ilyen találkozáskor lerendezni, azt az ember sem fogja.

Az, hogy a kutyák között ki a dominánsabb nem a méreten múlik. Azzal, ha a kutyust felvesszük azt érjük el, hogy félős lesz mert úgy értelmezi ezt a mozdulatot, hogy félnie kell a másik kutyától, ezért vette védelmébe a gazdi. Félelmükben pedig különbözően reagálhatnak. Ugatással, reszketéssel, harapással. Nagyon fontos tehát, hogy hagyjuk őket összeszagolni, ismerkedni, ne neveljük bele kedvencünkbe a félelmet.

Az a kutya amelyiknek a gazdája a közelben van és nem veszi pórázra ebét valószínűleg azért nem teszi, mert nem jelent veszélyt apró társára. Szavazzunk meg egy kicsit nagyobb bizodalmat kutyatartó társainknak mi szerint saját kutyájukat jól ismerik, és nem hagynák rátámadni a kisebb és gyengébb fajtársaikra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan beszélnek a kutyák?

A kutya az ember legjobb barátja. Ez némi kommunikációt is feltételez. Szavakkal és non-verbális jelekkel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük