Kezdőlap » Hotel » Kirkwall városa

Kirkwall városa

Kirkwall egy Skócia északi partjainál fekvő város, mely az Orkney-szigetek legnagyobb települése is egyben. Kirkwall történelme még 1046 körül kezdődött, legalábbis ekkor említik először írásos emlékekben ezt a települést.
A kikötőváros egyfajta központi szerepet tölt be a térképen, hiszen számos komp indul innen a környékbeli szigetcsoportok összes kis szigetére. Ennek ellenére mégsem beszélhetünk nagyvárosról, hiszen mindössze 7 ezer lakóval rendelkezik Kirkwall, amely skót viszonylatban kisvárosnak számít.

Kirkwall-on bőven akad látnivaló, például rögtön a város közepén található a Szent Magnus katedrális, melynek olyan magas tornya van, hogy azt a többi környékbeli szigetről is tisztán lehet látni. Pontosan a katedrális mellett találhatóak egy korábbi grófi palota romjai, és egy régebbi püspöki palota is.

Kirkwall település két múzeummal is rendelkezik, a Tankerness House Museum egy 16. századi épület belsejében található, ez a város történelmét mutatja be. A másik pedig a tőle sokkal kisebb Wireless Museum, mely a rádió történelmével foglalkozik. Sokan tartják úgy, hogy Kirkwall az a kisváros, mely a legjobban megőrizte a történelmi skót városok hangulatát, hiszen tele van 17-18. századi épületekkel. A városban található egy vármaradvány, hiszen Kirkwall várát még a 17. században lerombolták, azonban fennmaradt részeit még a mai napig érdemes megtekinteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük