Kezdőlap » Nyaralás » Kirándulások Miskolc felé

Kirándulások Miskolc felé

Magyarország északi részén járva számos gyönyörű tájegységet fedezhetünk fel. Megcélozva Borsod – Abaúj – Zemplén megye székhelyét Miskolcot, igazán élményekkel gazdag nyaralás vár ránk.
Miskolc Magyarország harmadik legnagyobb városa, a médiában és közéletben pro és kontra véleményeket hallhatunk róla napjainkban is.
Turistaként viszont nem csalódhatunk benne: közlekedése jó, akár autóval akár vonattal és busszal is egyszerűen eljuthatunk a városba. A belváros hangulatos és tágas képet nyújt, nosztalgikus élményekben lesz részünk az utcákon sétálgatva, mellettünk villamos halad el, a házak látványa pedig kicsit a múltba is visszarepítheti a látogatót.

Miskolc különlegessége, hogy sokarcú, aki a belvárosnál másabb életképre vágyik, mindenképpen látogasson el az avasi részre, ahol nemcsak a kilátóról szétterülő gyönyörű panoráma feledhetetlen, hanem az avasi lakótelep híres és hírhedt történetei, az itt lakók különleges életképe is. Érdemes kirándulásunk előtt utánaolvasni…

Szintén más hangulattal bír a diósgyőri városrész, legnépszerűbb látványossága a Diósgyőri vár, ahol most éppen restaurálások folynak, viszont a vár egy részében továbbra is fogadják a turistákat érdekes programokkal.
Miskolctól pár kilométerre gyönyörű helyekre bukkanhatunk.
Lillafüred romantikája, a Palota szálló és a Hámori tó mesevilága a szerelmesek paradicsoma. A falu különleges hangulatú házai, a Függőkert, a barlangok és a kisvasút minimum egy egész napos kirándulást ígér.
Minden korosztály megtalálja e helyeken a kedvének valót: akár egy hétvégére, akár egy egész hétre utazunk a térségbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Durban az afrikai nagyváros

Durban egy dél-afrikai nagyváros, Cape Townhoz meglehetősen közel. Ugyan jelenleg nem örvend nagy turizmusnak, mégis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük