Kezdőlap » túrabakancs » Kirándulás

Kirándulás

Oly hívogató az őszi erdő. Vegyünk egy nagy levegőt és tervezzünk túrákat, kirándulásokat.
A tervezést mindenekelőtt legjobb ha egy megfelelő lábbeli vásárlásával kezdjük. Hogy emlékeinkben ne a feltört, vérző lábunk, esetleg kifordult bokánk maradjon meg, ezért mindenképpen szerezzünk be egy minőségi túrabakancsot. (Lowa, Hanwag, Alpina, Grisport) Számtalan fajtája közül választhatunk a boltok polcain. Sajnos univerzális lábbeleit nem fogunk találni, ezért először talán mégis azt érdemes átgondolni, hogy milyen terepre és milyen gyakran szeretnénk használni. Választhatunk túrabakancsot, hegymászóbakancsot, könnyű túracipőt….

Ha nehéz terepen szélsőségesebb viszonyok közé készülünk, akkor mindenképp bőrbakancsot válasszunk. Ez a lábbeli először kemény, de miután felveszi lábunk formáját, vagyis betörtük, nagyon kényelmessé válik. Megfelelő túrazoknit se sajnáljunk magunktól, így lábunk feltörése talán elkerülhető az első alkalommal. Bár a bőrbakancsot betörni nem épp az első hosszabb túrán érdemes.

Nemcsak bakancsot, hanem már szandált és túracipőt is találunk, amelyeket könnyebb terepen, rövidebb túrákon biztonsággal használhatunk. A szandál kellemes viselet a nagy melegben, bár igazából túrázásra alkalmatlan, legfeljebb vízitúrához vegyük fel.
Sok kellemetlenséget kerülhetünk el, ha ezt az alapvető szempontot, mármint a túrabakancs választását komolyan vesszük, nem bagatellizáljuk el. Így a kirándulásunk önfeledt és szórakoztató, nem pedig kényelmetlen és feledni való kirándulás lesz.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük