Kezdőlap » Nyaralás » Kirándulás a nyíregyházi állatkertben

Kirándulás a nyíregyházi állatkertben

Nyíregyháza látnivalói közé tartozik a nyíregyházi állatpark ami csodálatos és hatalmas. Kicsiknek és nagyoknak ideális kirándulóhely. Felejthetetlen csodákban vehetnek részt. Nem árt kényelmes cipőben elindulni mert hatalmas területet kell bejárni. Kisgyermekes családok is bátran útnak indulhatnak, mert kiskocsi bérlésére is van lehetőség, ha a kicsik a nagy sétában elfáradnának. A várostól 5 km-re a sóstói üdülő övezetben található. A látogatók közel 30 hektár területen szemlélődhetnek. Ha közben megéheznénk a park területén éttermek is találhatók.

Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező parkja mely egy tölgyerdő mélyén helyezkedik el. 500 fajt és 5000 állatot láthatunk földrészenkénti csoportosításban. Szakképzett pedagógusok segítségével nyári táborokat is rendeznek. Így a gyerekek is részt vehetnek az állatok etetésében és az állatházak takarításában. A park attól különbözik a többi állatkerttől, hogy megpróbálják eltüntetni a határokat az emberek és állatok között. Árkos kifutó rendszert építettek az állatoknak. Találkozhatunk szabadon járkáló pulykával, pávával és japán csirkével. Tevegelésre is van lehetőség.

Ha már ott vagyunk ne hagyjuk ki a kaliforniai oroszlánfókák show-ját.A fókák az oktatóik különböző hang-és kézjelzéseire trükköket csinálnak: úsznak, forognak, ugrálnak, puszit adnak. Saját szállodával is rendelkezik. Különleges élmény amikor ébresztőként az állatok hangjára ébredünk. Érdemes több napot eltölteni itt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük