Kezdőlap » Divat és szépség » Kinyomhatjuk-e a pattanásokat házilag – ha igen, hogyan?

Kinyomhatjuk-e a pattanásokat házilag – ha igen, hogyan?

A pattanásokkal kapcsolatban sokan a gyors, házi módszerre hagyatkoznak: kinyomják, így megszabadulnak a kellemetlen bőrproblémától. Rövid távon praktikusnak tűnik a technika, de valóban jó ötlet kinyomni a pattanásokat?

Ha egy fontos esemény előtt gyorsan szeretnénk intézkedni, és eltüntetni a zavaró mitesszereket, pattanásokat, általában ezt a módszert alkalmazzuk. Tény, hogy időt spórolunk vele, azonban a szebb bőrhöz nem feltétlenül járul hozzá. Ha helytelen technikát alkalmazuk, valószínűleg csak rontunk a helyzeten.

Ha kinyomunk egy pattanást, fennál a veszélye annak, hogy baktériumok kerülnek a sebbe: gyulladások, és maradandó hegek alakulhatnak ki a bőrhiba helyén. Ha a pattanások gyakran előfordulnak, vagy kimondottan zavaróak, keressünk fel szakembert, illetve kérjük kozmetikus segítségét a bőrtisztításhoz. A rengeteg figyelmeztetés ellenére sok nő még mindig a házi megoldást választja. Aki ehhez a csoporthoz tartozik, néhány fontos alapelv betartásával csökkentheti a kockázatokat.

A pattanások házi eltávolításának alfája és omegája a higiénhia. Mielőtt nekiállnánk, alaposan tisztítsuk meg arcbőrünket: távolítsuk el a szennyeződéseket, és a sminkmaradványokat. Alaposan mossuk meg a kezeinket is, így a fertőzésveszély alacsonyabb. Ezenkívül fontos, hogy csak teljesen “kifejlett” állapotban távolítsuk el a pattanást. Az ujjaink helyett egy steril tűvel szúrjuk ki, azonban legyünk óvatosak: ne szúrjuk túl mélyre, maradjon a bőr felszínén. Egy antibakteriális kozmetikai kendővel nyomjuk ki óvatos mozdulatokkal a pattanást. Ha vér, vagy tiszta folyadék távozik a sebből, hagyjuk abba. Az eljárás befejezéseként mossuk le a sebet antibakteriális arcvízzel, vagy kenjük be gyulladásgátló kenőccsel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük