Kezdőlap » Divat és szépség » Kinőnek újból a kihullott szempillák?

Kinőnek újból a kihullott szempillák?

Újranőnek a szempillák? Jogos a kérdés, mivel a szempillák kihullását, vagy kitépődését aligha kerülhetjük el.

A sűrű, szép szempilla sok ember számára a szépségideál része. Újranőnek-e a szempillák, ha véletlenül kitépjük őket, esetleg letörnek, vagy kihullanak? A kérdés nemcsak a szépségünk szempontjából fontos, hiszen a pillák védik a szemünket a szennyeződésektől, portól, és egyéb káros környezeti tényezőktől, ezáltal fontos funkciót töltenek be a szem működésében. Ennek tudatában a válasz, miszerint a kihullott, kitépődött szempillák természetesen újranőnek, nem hangzik meglepően. A növekedés sebességében mindenesetre vannak különbségek, attól függően, hogy vesztettük el a szempillát.

Egyénileg különbözik, hogy mennyi, és milyen hosszú szempillával rendelkezünk. A felső szemhéjon található szempillák száma 150-250, az alsón 50-100 közötti. A rövidke szőrszálak 100-150 naponta természetes úton kihullanak (persze nem egyszerre), hogy egészségesen, és erősen új pilla nőhessen a szőrtüszőből. Szerencsére nemcsak a természetes módon kihullott szempillák, hanem a kitépődött szálak is újranőnek – annyi különbséggel, hogy ehhez a folyamathoz hosszabb időre van szükség. A nem megfelelő ápolás azonban a szempillák tartós elvékonyodásához, töredezéséhez vezethet. Hogyan előzhetjük meg a szempillák elvesztését, gyengülését?

A sűrű, dús szempillák megtartásához fontos, hogy jó minőségű, kímélő, és 6 hónapnál nem régebbi szempillaspirált használjunk. A szempillagöndörítő használatát lehetőleg korlátozzuk. Esténként alaposan mossuk le a festéket a szempilláinkról is: ha nem tesszük meg, a pillák letörhetnek, kihullhatnak. A szemkörnyéki bőrre használjunk kímélő, ápoló krémeket, és figyeljünk arra, hogy ne dörzsöljük a szemeinket. Az olívaolajos, vagy ricinusolajos szempillakúrával új erőt adhatunk a töredező, elgyengült szálaknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük