Kezdőlap » Étel » Kinder csokoládé – az édesség világának forradalmasítója

Kinder csokoládé – az édesség világának forradalmasítója

Amikor 1967-ben az első emberek kiléptek az űrbe, és amikor Németországban bevezették a színes televíziót, az édességipar is a történetének egy mérföldkövét ünnepelhette. A Kinder csokoládé németországi bevezetésével most először jelent meg olyan táblás csokoládé a piacon, amely 8 különálló, egyesével csomagolt kis szeletkéből tevődött össze. Mai viszonylatban ez talán szokványosnak tűnhet, ám akkoriban egy kisebb forradalomnak számított. És nagyon gyorsan el is terjedt a határon túlra is. Az egyedülálló, tejjel töltött kis csokicsíkocskák hamarosan az egész világot elárasztották, és nem csak a kicsik között örvendett népszerűségnek, hanem az édességkedvelő felnőttek köreiben is osztatlan sikert aratott.

Innentől kezdve gyakorlatilag nem lehetett olyan embert találni, aki a mosolygós kisfiús csomagolást ne ismerte volna fel azonnal. Még ha az elmúlt 50 évben a csomagolás mindig valamelyest igazodott is az adott kor szelleméhez, a csokoládé minősége és összetéveszthetetlenül finom íze mit sem változott ez idő alatt. Ezen összehasonlíthatatlan íznek a szigorúan őrzött receptjét mind a mai napig homály fedi. Pietro Ferrero cukrász fejlesztette ki a receptúrát, aki jó 60 évvel ezelőtt az olasz Albában megalapította azonos nevű cégét.

A páratlan édesség sikere egyre csak nőtt. Mára ez a tipikus, tejjel töltött csokoládérudacska további 12 féle édességgel egészült ki, olyanokkal, mint például a Kinder meglepetés vagy a Kinder Schoko-Bons drazsé – és ezzel a Kinder márka a német családok egyik legkedveltebb nassolnivalójává nőtte ki magát.

Még olyan hírességek is, mint Nena a 90-es években, vagy a 2000-es évek elején Claudia Schiffer kamerák elé álltak a márka színeiben, reklámozva azt. 2012/13-ban Sarah Connor részvénytulajdonos és a szabadalmi jogok birtokosa, a „A te arcod a Kinder csokoládén” akcióval 16 mosolygós kisgyereket keresett egy limitált kiadású csomagoláshoz. Egy rövidke kis felhívás, amire rövidesen 91.000 jelentkező is akadt, mely valószínűleg Németország eddigi történelmének legnagyobb gyerekválogatásának számít.

A Kinder csokoládé gyerekek generációinak életében volt és van jelen, és a legszebb kor – a gyerekkor – emlékeiből örökre kitörölhetetlen marad.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük