Kezdőlap » Szállások » Kikötői szállásélmény? Pireuszban mindenképpen.

Kikötői szállásélmény? Pireuszban mindenképpen.

Pireusz Athén kikötője. Innen indul a szigetekre a legtöbb hajó. Pireuszt két részre lehet osztani, a kikötő a metróvégállomás mellett, ahonnan a hajók nagy része indul a szigetekre és a marina, ahol a hangulatos kávézókban, éttermekben gyülekezik esténként az athéni ifjúság.

A marina de Zéa kikötőben vesztegelnek a híres görög hajótulajdonosok szárnyas hajói és jachtjai. Ne fürödjenek semmiképpen, hiszen a víz kifejezetten szennyezett. A marinához a 904 és 905-ös buszokkal lehet eljutni, melyek fél óránként indulnak. Ami a szállodákat illeti ezen a helyen nem igazán vitték túlzásba.

Hotel Helektra: odosz Navarinu 12. Központi részen fekszik, közel a metróhoz és a pályaudvarhoz. Elég tisztának mondható, az árhoz képest a szobák is megfelelőek. A mellékhelyiségek a folyosón vannak, kicsit zajos, ha lehet, kérjenek az udvarra néző szobát.
Hotel Achillion: odosz Notara 63. A kikötő és a marina között találják. Nagyon olcsó, de a tisztaság éppen hogy elfogadható.
Hotel Acropone: odosz gunari 7. A főutcában, a kikötőtől 100 méterre van. A világvándorok egyik kedvelt szállodája, annak ellenére, hogy a tulajdonosai nem fordítanak túl nagy jelentőséget a rendben tartására. A szobákban 6-7 ágy van, az áraik mérsékeltek, sőt nyáron a teraszon is lehet éjszakázni. Van nemzetközi telefonvonaluk és csomag megőrzőjük is.
Hotel Delfini: odosz léokarusz 7. A szálloda a metrótól kétlépésnyire, egy a kikötőre merőleges utcában található. Nincsen benne semmi különös, de a szobák szépek és mindegyikben van fürdőszoba.

Ha szeretik a tenger és nem utolsósorban a tengerészek illatát, mindenképpen ajánlom ezeket a szállóhelyeket, hiszen itt valóban megízlelhetik a tengerészek világát, ráadásul metróval megközelítve.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nafplion olcsóbb szállásai

Nafplion volt az első város, amelyik felszabadult a török uralom alól 1822-ben. Ez a város …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük