Kezdőlap » Hotel » Kijev bemutatása

Kijev bemutatása

Kijev Ukrajnában található, jelenleg az ország fővárosa, és több mint két és fél millió lakosa van. A város Budapesttől 1280 kilométerre található, így autóval nem igen érdemes elindulnunk, kivéve akkor, hogyha szeretjük a hosszú vezetést autópályákon. Repülőjáratok közvetlenül Budapestről is indulnak Kijevbe, így bármelyik légitársasággal el tudunk utazni ide.
Az ukrán fővárosban számos látnivaló található, amit érdemes megnéznünk, hogyha itt járunk. A legnépszerűbbek ezek közül a 18. században épített Marijinszkij-palota, amelyet aztán később újjáépítettek, azonban a város egyetemét és a középületeket is érdemes megtekintenünk, hiszen mindegyik egyedi stílust képvisel. Szintén építészete miatt érdemes megtekinteni a Külügyminisztériumot, a Pecserszka Lavra-barlangkolostort, és a Szent Szófia-, valamint Szent Mihály székesegyházat.

Az előbbiekhez hasonló, azonban megtekintésre méltó a Szent András-templom, és a Szent Vlagyimir-székesegyház is. A Zoloti Vorota-erődnél még láthatóak a régi város falának a maradványai is. Kijevben látványosságnak számít a Szaljut szálloda, és a Dicsőség tér, ahol egy ismeretlen katona sírja is megtekinthető. Szintén érdemes megnézni a Nagy Szent Vlagyimir emlékművet, és Bohdan Hmelnickij lovasszobrát, ahogy érdekes látványosságokat tekinthetünk meg a Nagy Honvédő Háború Múzeumában, és a Háborús emlékmúzeumban is. Hogyha már minden nevezetességet megnéztünk a városban, akkor érdemes ellátogatni a helyi botanikus kertbe, ahol pihenhetünk is a természetben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük