Kezdőlap » Internet » Kifinomult üzleti faktor

Kifinomult üzleti faktor

Az internet világa napjainkban olyan rohamosan fejlődik, hogy szinte már önnön határait feszegeti!
A felhasználók tömkelege lép fel valamely platformra minden egyes nap! Az internetezők egy nagy százaléka “tudatlanul”, nem célirányosan keres, csak böngészi az érdekességeket, amiken otthon, vagy kisebb társaságokba összeverődve jót röhög. Egy szintén nagy százalékuk az üzleti oldaláról közelíti meg a dolgot és azt mondja! Ha már csináltam egy üzletet, miért ne használnám ki a világhálón keringő kapcsolatokat, lehetőségeket? Ők a tudatos partnerek, akik megpróbálják reklámozni vállalkozásukat, cégeiket és termékeiket. Aki rendszeresen használja, vagy fél életét leéli a számítógép előtt, az pontosan tisztában van azzal, hogy mindennek alapjául a népszerűség szolgál. Ha valaki népszerű, vagy annak amit csinál nagy a potenciálja népszerűségi szempontból, az előbb-utóbb ismert, vagy közismert lesz. Minél több embert tud magához vonzani egy-egy internetes portál, annál nagyobb embertömeg fantáziáját képes megmozgatni. Ha valaki jól toborozza weboldalaira a népességet, várhatóan növekedni fognak internetes, vagy onnan származó bevételei. Ez egy természetes folyamat, amit a nagy számok törvénye határoz meg.

Egy egyszerű példával élve:
Az osztályban a többiek között egymás mellett ül két gyerek. Az egyik odasúg valamit a másiknak. Ezt csak ő hallja, tehát az információ privát jellegéből adódóan nem ,vagy csak lassan szivárog ki. Az internet képviseli mindazt a folyamatot, ami ennek az ellentettje és amelyet a következőkben példázok.
Az osztályban két ember beszélget, de most a terem két végében ülnek, hangosan beszélgetnek, míg a többiek ott vannak körülöttük.
Az információ terjedése szinte pillanatszerű.
Úgy kell tekinteni rá, mint egy folyamatosan, állandóan változó közegre, melyet ha megfelelően használunk nem csak jövedelmet, hanem üzleti kapcsolatokat, úgynevezett kapcsolati tőkét hoz magával.
Kapcsolati tőke = Népszerűség
Természetesen mindenki hallott már a népszerűségi rátáról! Ha nem tudna senki sem annak az elnökjelöltnek a létezéséről aki elnök akar lenni, vajon megválasztanák -e? Így van ez a netes világban is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük