Kezdőlap » Film » Ki az a Carrie Bradshaw?

Ki az a Carrie Bradshaw?

Manapság szinte nincs olyan fiatal nő, aki ne hallott volna a Szex és New York című sorozatról, vagy legalábbis a két egész estés mozifilmről.
Carrie Bradshaw egy fiatal, csinos újságírónő, aki Manhattan-ben él az Upper East Side-on, egy fiktív címen, a valódi forgatási helyszín azonban Manhattan West Village kerületében található. Rajongók ezrei látogatják meg évente a helyet, remélve, hogy a karaktert megformáló 48 éves amerikai színésznő- és filmproducerbe botlanak, aki nem más mint a Golden Globe- és Emmy-díjas Sarah Jessica Parker.
Carrie Bradshaw a divat megtestesítője, abszolút designer imádó, saját nevével ellátott nyaklánccal és a már-már kultikus kék Manolo Blahnik cipővel lopta be magát a nők szívébe. A karakter önmagában egy kedves, segítőkész, megértő, intelligens és vicces nő, aki kezdetben csak a The New York Star című lapnál dolgozik, később azonban a világhírű Vogue divatmagazinban jelennek meg írásai. Rendkívül kreatív, egyedi öltözködési stílussal rendelkezik, akit méltán nevezhetünk átváltozó művésznek is, hiszen napjában többször képes stílust váltani, legyen az sportos szerelés vagy koktélruha.
Írásaiban legfőképp a szexről és szerelemről ír, a párkapcsolati problémákról, de nem retten el a kényes témáktól sem, legyen szó depresszióról vagy éppen érzelmi függőségről. Kisebb kutatásokkal támasztja alá mondandóját, történeteit nagyrészt barátai elmondása és saját megélt eseményei alapján veti papírra.
A sorozatban néhány komolyabb és persze futó kapcsolat mellett az örök és igaz szerelme Mr. Big, akivel viharos kapcsolatuk ellenére a történet végén egymásra találnak.
Carrie mellett a sorozat főbb szereplői három barátnője: Charlotte az idealista, jól nevelt lány; Miranda a magabiztos ügyvédnő és a szexmániás PR menedzser Samantha Jones.
Ők így négyen alkotják az HBO csatorna 1998 és 2004 között futó sikersorozatát, mellyel szemléltetik a szingli lét előnyeit és hátrányait a 21. században, s nem riadnak vissza a nőiesség ironizálásától és a szex részleteinek megtárgyalásától sem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük