Kezdőlap » Internet » Kézírás és a világháló

Kézírás és a világháló

Ma már természetes dolog, hogy bekapcsolunk valamilyen arra alkalmas eszközt, és azonnal a világhálón vagyunk. A közösségi oldalon rengeted, talán sosem látott ismerősünk van. Megszűnnek a távolságok. Minden felgyorsul, így az egymással való kommunikáció is.

Nem kell várni a postai kézbesítésre sem. Nem megyünk a papírboltba szép képeslapokat, vagy levélpapírt válogatni. Mivel az előbbi világban nincs kézírás, lassan leszokunk róla. Elektronikusan nagyon sok mindent lehet már továbbítani, csatolni, feltölteni. Igaz, a nagyobb, méretesebb dolgoknak, a csomagoknak megmaradt a posta.

Nagyon megkönnyíti ez a technikai fejlődés az életünket. A kor gyermeke már ebbe születik bele. Természetes számára a számítógép, az okos telefon. Az internet elősegíti a gyors információáramlást, ha ügyesen használják, a tanulást is jól segíti. Az ügyintézés elektronikus intézése előnyös, ráadásul sokszor a környezetet is óvjuk ezzel a lehetőséggel.

Viszont ha csak ezt használjuk, elfelejtődnek az írásképek. A kéz finom mozgása az írással nagymértékben fejlődik, tehát szükség van rá. Az írás és az olvasás tanulásakor a papír alapú eszközök szükségesek. Ráadásul, ezzel fejleszthető a gondolkodás és a tanulás. Ezért a gyerekek esetében a hagyományos módszereket kell előnyben részesíteni, hiszen az agy fejlődése alapvető fontosságú. Igyekeznünk kell a helyes arány meg találására.

A helyesírás tanulható gépeléssel, hiszen segít kijavítani a hibákat. A szókincset viszont nem fejleszti. Maradjon meg mindenkinél a könyv és a könyvtár szeretete is, mert bár rengeteg irodalmi mű megtalálható digitálisan, a szemünknek kellemesebb érzés papírról olvasni.

A gördülékeny kézírás az egyéniséget is megmutathatja. Kövessük a fejlődést a múlt értékeinek a megtartásával!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük