Kezdőlap » Iskolakezdés » Kezdődőik az iskola

Kezdődőik az iskola

Újra itt az ősz, elkezdődik az iskola. Az első iskolaévet kezdő tapasztalatlan szülők nagy dilemma előtt állnak. Mert egyrészt mindenki szeretné a gyerekét a legszebb, és legjobb iskolai dolgokkal felszerelni, és ez nem is okoz problémát a jobb anyagi lehetőségekkel élők szülők esetében. De sajnos nem mindenki pénztárcája egyforma. Az üzletek ugyan tele vannak különböző árkategóriájú termékekkel, de az első kisiskolás évet azért mindenki próbálja a lehetőségeihez képest legjobb dolgok megvásárlásával elérni. És akkor csak az árakról beszéltünk.

Most jönnek még a praktikus dolgok, hiszen már eleve a tankönyvek, füzetek súlya is megterhelő lehet egy kisgyermek számára. És ehhez jön még az iskolatáska, amik az üzletek polcain garmadával állnak, szép is legyen, jó is legyen, ne legyen drága sem, hiszen hamar kinövi a gyerek, főleg, hogy a gyártók is próbálnak mindig az aktuális évi reklám figurákra korlátozódni, hogy biztosan jövőre másikat kelljen venni, még akkor is, ha a táska akár kibírna még 1 – 2 évet. Egyszóval egy új iskola év kezdete minden szempontból megterheli a szülőket. Sajnos a gyártók sem veszik azt a tényt nagyon figyelembe, hogy az iskolatáska súlya könnyű legyen, hiszen azért kell olyan anyagból gyártani, amilyenből készítik, hogy legalább 1 évet kibírjon, hiszen a gyerekek többsége húzza – vonja , és nem kíméli a szép új táskát sem !

Ha vannak is akciós áron elérhető táskák, illetve az iskolához kapcsolódó termékek, az bizony sokszor a szülőnek sem tetszik, nem beszélve a gyerekekről, akiknek már óvodás korukban kialakul a minél magasabb színvonalú igényük, ami részben a szülők hibája is lehet. Egyszóval az őszi iskolakezdés jól feladja a leckét !

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fóbia az islokakezdéskor?

Lassan becsengetnek ismét, így nem csoda, hogy mindenki izgatottan várja az új tanévet. Azoknál a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük