Kezdőlap » Iskolakezdés » Kezdődik az iskola

Kezdődik az iskola

Hüvösödnek a reggelek este hamarabb sötétedik első jelei az ősznek és az iskolakezdésnek. Nemsokára becsöngetnek. Nagy változás ez az elsős kisiskolásoknak. Tele vannak izgalommal és félelemmel hogy új helyre és környezetbe kerülnek. Ne ijesztgessük hogy ott majd megtanulod mi a rend inkább segítsünk neki felkészülni. Meséljünk neki az iskoláról és biztassuk hogy milyen jó hely. Ha van lehetőség látogassuk meg együtt az iskolát hogy ismerkedjen vele.
És hogy mennyibe kerül.

Jelentős anyagi teher a családoknak. Pénztárcánktól függ, hogy mennyit költünk rá. Az áruházak már július végétől bombáznak prospektusaikkal és akcióikkal. Tapasztaltabb szülők már június és júliusban elkezdik az iskola szerek beszerzését, hogy a nagy kiadás ne egyszerre terhelje meg a családi kasszát augusztusban. Főleg ahol több gyermeket kell iskolába indítani.
Sok mindenre lesz szükség főleg az elsős kisgyerekeknek, ott nem mondhatjuk hogy a tavalyi iskolatáska még jó lesz. Teljesen a nulláról kell beiskoláztatni pl: íróasztal székkel,mert hát csak iskolás valahol kell leckét írni, lista melyet az iskolától kapunk meg, tankönyvek igaz ezt már augusztus előtt ki kellett fizetni, igaz az első és második osztályban nem kell fizetni, csak többi évfolyamon. Ünneplőruha is kell és hát ruha, cipő, nadrág, mert gyorsan nőnek a gyerekek és nem járhatnak kinőtt ruhákban. Arról még nem is beszéltem amikor a gyerkőc bejelenti az igényeit, hogy én ilyen meg olyan mesefigurást kérek /mért is volna jó neki az egyszerűbb,olcsóbb változat./ Ha szerencséd van a munkahelyeden igényelhetsz iskolakezdési támogatást. Ennek mértékét a munkáltató dönti el.

Jó iskolakezdés a gyerekeknek és a szülőknek is egyaránt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Augusztus és az iskolakezdés

Augusztusban már minden az iskolakezdés körül forog a gyermekes szülők életében. Míg e hónapban csemeténk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük