Kezdőlap » Baba-mama » Készíts dokumentumfilmet a gyermekedről!

Készíts dokumentumfilmet a gyermekedről!

Sokan készítenek videót gyermekük életének néhány meghatározó pillanatáról – óvodai műsor, iskolai fellépés, szavalóverseny, ballagás, satöbbi. De mit szólnál, ha kicsit feldobhatnád ezeket az unalmas videókat, és valami újat és érdekeset készítenél a csemetédről, amire majd mindenki irigykedik?

Manapság pofonegyszerű videofelvételeket készíteni, hiszen már mindenkinek a zsebében ott a szuper kamera, nincs szükség külön felvevőkészülékre, mint régen. Kapd elő hát az okostelefont, és légy kreatív, és használ ki a lehetőségeket. Készíts „interjút” a gyermekeddel!

Persze, ez egy újszülöttel még aligha működik (bár már velük is lehet egy kicsit bohóckodni, s ha szerencsénk van, sikerül megörökítenünk egy-egy kedves, vicces, csodálatos pillanatot), de ahogy eléri azt a kort, amikor már lehet vele kommunikálni, ültesd le egy székre, és forgass egy édes kis dokumentumfilmet! Kérdezgesd, hogy „hány éves vagy?” „Melyik a kedvenc könyved, meséd, játékod?”, „Mi leszel, ha nagy leszel?”.

Egy évben többször, de minimum évente ismételd meg ugyanezt, lehetőleg ugyanazon a széken (így még a növekedése is szembetűnőbb lesz), így néhány év múlva egy szupercuki videót vághatsz össze a gyermeked fejlődéséről. Ahogy fejlődik, egyre több és mélyebb kérdést tehetsz fel neki, a szeretetről, családról, barátokról. Ez csodálatos emlék lesz neked, az apukának, a nagyszülőknek, de még magának a gyereknek is. Ráadásul, ha van tesó, kettejükkel együtt és külön-külön is leforgathatod a kisfilmjüket, így közös emlék is marad.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük