Kezdőlap » Ünnepek » Kerti party – könnyen és olcsón

Kerti party – könnyen és olcsón

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy házunkhoz, lakásunkhoz megfelelő méretű kert is tartozik, akkor szervezhetünk barátainknak kerti party-t. Nem is kell hozzá különleges alkalom, ha kedvünk van hozzá, bármikor összehozhatjuk a társaságot egy jó beszélgetésre, kártyajátékra, iszogatásra.
Ahhoz, hogy a vendéglátó is jól érezhesse magát, és önfeledten szórakozhasson, elegendő csak néhány apróságra odafigyelni, és jól megválasztani a buli kellékeit.

Szinte minden hipermarketben lehet kapni papír- és műanyag eldobóedényeket, amelyek csak látszólag drágák. Gondoljunk bele, mennyi időt, és energiát fordítunk a mosogatásra, az edények pakolására, nem beszélve az eltört poharakról, tányérokról, vagy elveszett evőeszközökről. A társaság létszámától, és a felszolgált ételek minőségétől függően több lehetőség közül választhatunk. Egyszerű, olcsó eldobható poharakat és tányérokat vehetünk, amelyek általában műanyagból készülnek, és csak egyszeri használatra tervezték őket. Ha sok, legalább húsz vendéget hívtunk, akkor a nagyobb kiszerelést válasszuk, mert úgy a darabár kedvezőbb, még ha egy csomag többe is kerül. Kisebb létszám esetén exkluzív, kisebb csomagban kapható papírpoharakat, -tányérokat is vásárolhatunk, ezek általában mintásak, és impregnált anyagból készülnek, jobb esetben egy este során többször is felhasználhatók egy kis mosogatás után.

Műanyag evőeszközöket is be tudunk szerezni, itt azonban fontos megjegyezni, hogy ezeknek a minősége messze elmarad a fém evőeszközökétől, tehát ne várjuk, hogy a késsel egy izmosabb steak-et is el tudunk majd vágni, és a villa nem törik bele a grillezett húsba. Más jellegű ételek, saláták, bográcsgulyás, pörkölt fogyasztásához tökéletesen alkalmasak az eldobható evőeszközök is.
Bevásárláskor ne feledjük, hogy az elhasznált műanyag és papír eldobásra vár, tehát vásároljunk szemeteszsákot is az összegyűjtésükhöz, ha pedig nem akarjuk környezetünket terhelni, akkor az újrahasznosítható hulladék közé is nyugodtan bedobhatjuk őket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük