Kezdőlap » Látnivalók » Kerékpárral Horvátországba

Kerékpárral Horvátországba

Egy határon átnyúló régió térségének egy újabb remek összefogása. Pécs-Eszék és térségében lévő települések közötti kerékpáros összeköttetés valósul meg az ősszel.
Cross-Border Bike projekt keretében a magyar oldalon háromszáz új kerékpártámaszt helyeznek el Pécsett. Eközben kezdeményezik egy kerékpárút terveinek megvalósítását a baranyai megyeszékhely déli közigazgatási határáig, onnan pedig kijelölnek egy kerékpáros túravonalat egészen Eszékig.

Akik kedvet kapnak arra, hogy kerékpárral tegyék meg ezt az utat, azoknak segítséget jelent majd a kerékpáros közlekedési és turisztikai információs táblák kihelyezése, valamint a mobilra letölthető digitális térkép és egy közös honlap készítése.

Az útvonal itthoni része 42 km hosszú lesz, Pécsett kezdődik, Nagyárpádon át egészen Pogányig tart az első szakasz. A tó érintése után tovább délre haladva Siklós-Máriagyűd érintésével Kistótfalun át vezet az út, a Villányi-hegységet egy alacsonyabb részénél szeli át az út. A kemény kaptató után Vokányt követően már gyönyörű kilátás nyílik a horvát oldali Baranjára. Innen a Nagyharsányi útvonalon kell tovább menni, majd Beremend irányába fordulva, az országhatárt a legdélebbi település elhagyásával lehet elérni. A Mecsektől délre eső fennsík, valamint a Villányi hegység szépsége feledteti a túrázó kerékpárosok fáradalmait.

Ez a fejlesztés példamutató, remek összefogás eredménye lesz. A megvalósítás egyrészt Európai Uniós pénzekből és hazai társfinanszírozás vissza nem térítendő támogatásával történik. Talán a sikeres megvalósítást követően más térségekben is lesznek kezdeményezések hasonló projektek megvalósítására, minden kerékpározni szerető ember nagy-nagy örömére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük