Kezdőlap » Hotel » Kentucky állam

Kentucky állam

Kentucky az USA 15. tagállama, amely az ország keleti részének közepén található. Ez az állam rendkívül sokszínű, ami nevezetességeiben is megnyilvánul. Több olyan látványossággal büszkélkedhet Kentucky, amely miatt fontos államnak tartjuk, például a világ egyik leghosszabb barlangrendszere itt helyezkedik el, a Cascade Caves, ahogy a leghosszabb vízi út is, ahol lehajózhatunk az államok két legnagyobb mesterséges tavához. Ezen kívül az államban rengeteg pulyka, szarvas és ló él vadon, és híresek az itteni lóversenyek, ahogy a lótenyésztés is. A kentucky whiskyről már bizonyára mindenki hallott, azonban jelentős még a helyi szénbánya, a bluegrass zene, a dohánytermesztés, az autógyár és számos sportegyesület is, mely itt található.
Kentucky legnagyobb települései közül az első, Louisville, majd lakossági szám szerint kisebb tőle Lexington, Owensboro, és Bowling Green. Természetesen Louisville-ben találjuk a legnagyobb repülőteret az államban, így hogyha ide szeretnénk utazni, akkor érdemes előre megnézni a légitársaságok ajánlatait. Hogyha szerencsénk van, akciós repülőjegyet találhatunk retúr formában 200 ezer forint alatt is, azonban készüljünk fel rá, hogy legalább kétszer át kell majd szállnunk, aminek köszönhetően legalább 20 óra lesz az út.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük