Kezdőlap » Hotel » Kengyel

Kengyel

Kengyel, Szarvas és Szolnok között fekszik. Ezt a kis érintetlen települést, sokan csak az Alföldi nyugalom központjaként szokták emlegetni.
A falu pontosan olyan nyaralni vágyók számára ideális, akik a falusi nyugalomban szeretnének kikapcsolódni és feltöltődni. Amikor beírjuk a keresőbe ennek a falunak a nevét nem fog kidobni hatalmas szállásokat, és szállodákat a kereső, mivel itt inkább a helyi emberek hirdetik meg a telki házukat, vagy a vendégházukat saját portáikon. Ez azonban ne rémisszen el minket, mivel minden alap körülmény adott ezeknél a vendéglátóknál, maximum wifi-t nem találunk majd sehol, de aki egy faluba megy pihenni annak valószínű nem is fog nagyon kelleni.
A vendéglátók nagyon barátságosak, a környéken pedig nem ritka kakas, vagy madárszóra ébredni. Azzal legyünk tisztában, hogy a térségben nincs vasútállomás, így csak távolsági busszal( Jászkun Volán)vagy gépkocsival tudunk erre utazni.

A faluban évente rendeznek egy nagyszabású falunapot, ahova több százan érkeznek minden évben, így neves fellépő vendégekre is számíthatunk, mindemellett főzőversenyeket és vetélkedőket is rendeznek ilyenkor.
Kengyel leghíresebb épülete a szélmalom, ami a falu felé magaslik egy dombon. Körülbelül 100 évesnek mondják azonban sokak szerint még öregebb. A környékén nagyon jókat lehet sétálgatni, és virágot szedni.
Azok akik nem bírnak elszakadni a város nyüzsgéstől, azok kerüljék el Kengyelt, akik azonban igazi pihenésre vágynak itt a helyük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Misurina-tó

A Misurina-tó Olaszországban az egyik, természetesen kialakult állóvíz, mely a Dolomitokban található. A Belluno megyében …

1 hozzászólás

  1. Csak pontositani szeretnem a malom korat. Kb. az 1850es evekben epult. Ja es meg valami, hogy Kengyel a Szolnok-Szentes vasutvonalon talalhato, tehat nyugodtan lehet vonattal is szamolni. :)
    Egy volt kengyeli lakos :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük