Kezdőlap » Szállások » Kempingezés Athénban? Természetesen van megoldás.

Kempingezés Athénban? Természetesen van megoldás.

Bármennyire hihetetlen, de Athén belvárosától nem is olyan messze találhatnak szállást azok is, akik inkább a kempingezést részesítik előnyben. Ezzel az igen olcsó szálláslehetőséggel nem kevés pénzt takaríthatnak meg és költhetik más érdekes dologra is. Lássuk a kemping lehetőségeket a fővárosban.

Athens kemping: A Korinthoszba vezető út jobb oldalán, Athén központjától 7 km-re fekszik. Athénból a Deligeorgi utcáról, a Leonidu sarkáról induló 822, 823 és 873-as buszokkal közelíthető meg. Pireusz felől a Karaiszkai térről pedig a 802, vagy a 845-ös buszokkal érhető el. Ha busszal mennek, nem kell átszállni és feleannyiba kerül, mint metróval. Ha ezt a kempinget választják, igyekezzenek a főúttól minél messzebbi helyet találni, mert nagyon zajos és poros. Nyáron rengetegen vannak, ilyenkor a fogadtatás sem a legkedvezőbb. A mellékhelyiségek kifogástalanok, de estefelé már elkelne belőlük néhánnyal több is. Van vegyesbolt és taverna bár, ami elég drága és nem biztos, hogy az adagoktól jól fognak lakni. Árusítanak buszjegyeket is, egyszóval azoknak ajánlatos, akik innen szeretnének tovább indulni a szigetekre.

Vula kemping: A hegyoldalban, Athéntól 12 kilométer-re, Glifadában található, érdemes előre helyet foglalni. A nemzeti park melletti Léoforosz Olgasz megállótól a 122, vagy 123-as busszal lehet megközelíteni, vagy metróval Pireuszig és innen a 109-es busz visz oda. Hihetetlenül sokan szoktak lenni, pedig nagyon zajos, hiszen közel van a repülőtérhez. Viszonylag drágának mondható és a hátizsákos turistákért nem nagyon lelkesednek. A mellékhelyiségek nagyon koszosak, de legalább közel van a tenger. A strand nagyon jó, egy hibája van, hogy rengetegen látogatják, de a kempingben lakóknak legalább ingyenes.

Akropolisz kemping: odosz Platanon 6. A metró a kempingtől 2 km-re áll meg. A fogadtatás nagyon kedves, viszont a kemping nem túl tiszta. Elég sok árnyas hely van, van uszodájuk és bevásárló lehetőség, a mellékhelyiségek viszont éppen elfogadhatóak.

Láthatják, hogy szinte metróval is meg lehet közelíteni némelyiket, szóval akik kevesebbet akarnak a szállásukra költeni mindenképpen érdemes meglátogatniuk valamelyik kempinget, hiszen a pénzüket van lehetőség másra is elkölteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Grand Hyatt Hotel Martinez – Cannes

Sugárutak, elegáns butik karcsú pálmafák sora, a türkizkék tenger és a homokos strandok, rangos jachtok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük