Kezdőlap » Egészséges életmód » Kelet csodája: a zöld tea

Kelet csodája: a zöld tea

Már a keleti bölcsek által is fogyasztott csodaszerről lesz szó, ami nem más, mint a zöld tea. A négy fő tea egyike, melyek a zöld tea, fehér tea, fekete tea és az oolong. Az örökzöld teacserje leveleiből állítják elő, méghozzá nem erjesztik, hanem napon szárítják majd sodorják a leveleket. Európai orvosok csak az 1500-as években fedezték fel és kezdték használni jótékony hatásai miatt. Az igazi vegyszermentes, minőségi zöld tea Kínából és Japánból érkezik hozzánk, bár India és Sri Lanka is jelentős termőföldekkel rendelkezik. De nézzük jótékony hatásait.

Antioxidáns vegyületei bizonyítottan felveszik a harcot a sejtkárosodással szemben, így rákmegelőző hatású. Valamint kimutatták, hogy kitűnő magas vérnyomásra. Ezáltal csökkenthetjük a szív- és érrendszeri megbetegedés esélyét is.

Azaz napi 3-5 dl zöld teával kiküszöbölhetjük keringési rendellenességeinket.
Erős antibakteriális hatással is rendelkezik, illetve magas fluorid tartalmának köszönhetően megelőzi a fogszuvasodást. Sajnos ez a hatása csak akkor tud érvényesülni, ha nem adunk hozzá túl sok cukrot az italhoz.
Ráadásként stresszoldó hatással is rendelkezik, ezt nem szükséges kutatásokkal alátámasztani. Csak képzeljük el, ahogy egy hosszú és igencsak fárasztó nap után hazaérünk, kezünkbe fogunk egy csésze forró teát, hozzá bekapcsoljuk a TV-t vagy előhalásszuk kedvenc magazinunkat, felpolcoljuk a lábunkat és csak lazítunk.
Nyugodtan ajánlja a zöld teát családtagjainak, szeretteinek. Így biztos nem lesz szükségük a drága, mesterségek vitaminokra és gyógyszerekre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A sport megváltoztatja az örökítőanyagot

Táplálkozás, sport, kiegyensúlyozottság: az egészséges életmód jótékony hatása számos területen érvényesül. Újdonságnak számít, hogy az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük