Kezdőlap » Hotel » Kehl, egy kellemes német város

Kehl, egy kellemes német város

Kehl városát sokszor csak Németország legmelegebb településeként említik, hiszen a Baden-Württemberg tartományban lévő város pontosan a Rajna partjánál, Strasbourggal szemben található. Kehl-ben megközelítőleg 35 ezer ember él, és rendkívül pezsgő kulturális élet jellemzi a festői környezetben elhelyezkedő város mindennapjait.
A helyi különlegességek közé tartozik a Fehér-torony, mely 38 méter magas. Ide 210 lépcsőn keresztül tudunk feljutni, azonban fentről szinte az egész Fekete-erdőt belátni. A torony tövében található a legszebb városi játszótér, faházakkal, kalózhajóval és egy korcsolyapályával. Kehl különlegességei közé tartozik az is, hogy nagyszámú francia közösség él a városban, részben nekik köszönhetően jött létre a városi német-francia központ kialakulása, mely a Friedrich nagyherceg laktanyán nyilvánul meg, emellett ez az épület a klasszicizmus egyik kiemelkedő példája is egyben. A Schmidt villa szintén Kehl híres épülete, neoklasszicista stílusú épület, ahová turistahajók is érkeznek, saját kikötője miatt. Ha Kehlben járunk, feltétlenül látogassunk el a Strasbourg parkba, ahol nemcsak a 250 méter hosszú, és 5 méter magas víztükör kápráztatja el az embereket, hanem több kulturális, művészeti, sport, és szórakoztató eseményt is rendeznek rendszeresen. A helyi kulturális élet központja természetesen a belváros szívében, a városházában, és a színházban található, ahol több koncertet, és gyermekprogramot is rendeznek.

Kehl városában az is megleli örömét, aki a vásárlás megszállottja, hiszen a helyi sétálóutcán kellemes körülmények között szerezhet be mindent, amire szüksége van távol a nyüzsgő nagyvárosi tömegtől. Ha elfáradtunk, menjünk el a sétálóutca végén található Rózsakertbe, vagy üljünk be az egyik hangulatos kávézóba. Kehl jachtkikötőjébe sok nagyvárosból érkeznek látványos hajók, viszont mi magunk is befizethetünk egy hajókirándulásra, ha úgy tartja kedvünk. A város területén egyébként pedig több tó található, melyekben nemcsak fürdőzni, de vízi sportolni is lehet, vagy egy romantikus sétát tenni a vízparton, az egyik sétányon. Mint láthatjuk, Kehl egy igazán sokoldalú város, amely kellőképp környezetbarát, és amely ideális helyszíne lehet egy jó kis kiruccanásnak, akár párunkkal, akár a családdal indulnánk útnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük