Kezdőlap » Hotel » Kazahsztán fővárosa, Asztana

Kazahsztán fővárosa, Asztana

Asztana Kazahsztán fővárosa, és az ország második legnépesebb városa is egyben. Itt található az országban minden olyan központ, ami az emberek életének irányításával kapcsolatos, egyszóval itt van a kormányépület, az adóhivatal, a vámhivatal, és az egészségügyi ellátási központ is. Asztana belvárosa igazán fejlett, itt található minden, így például a főbb bevásárló negyedek, a szórakoztatóegységek, de a kormány épülete is például, viszont a külvárosi területek már nem mutatnak ilyen fokú fejlettségi szintet. Utóbbi területeken nagyobb a szegénység, és olyan emberek laknak itt, akik többnyire az iparosodott negyedekben dolgoznak. Asztana városa ad otthont azoknak a múzeumoknak, amelyek az ország gazdag történelmét, és kultúráját bemutatják, így hogyha szeretnénk jobban megismerni Kazahsztánt, ezekbe érdemes ellátogatnunk.
Asztanában tehát nagyon sok látnivaló van, a városban több modern oktatási intézmény, és egyetem is található. A belvárosban érdemes kezdeni a városnézést, látogassuk meg a modern negyedben található kormányzati épületeket, de a régi épületek is legalább annyira látványosak lehetnek, főleg azok számára, akik szeretik a történelmi jelentőséggel bíró látványosságokat. A területen megannyi mecset közül kiemelkedő fontosságú a főmecset, de szórakoztató lehet az óceánium, az iszlám központ, valamint a római katolikus katedrális, az ortodox orosz katedrális, és a zsinagóga megtekintése is.
Ha a városba jövünk, semmiféleképp ne válasszuk a helyi vendéglátók által felajánlott szállásokat, mivel ezek a mi igényeinknek biztosan nem fognak megfelelni, ezért inkább szállodákban és minimum 3 csillagos hotelekben szálljunk meg. A legnépszerűbb hotel a városban az ötcsillagos Radisson Hotel Astana, amely luxusszolgáltatásokat nyújt a vendégei számára, így biztosan minden ellátást megkapunk, amire szükségünk lehet. Minőségi hotelek még a Duman Hotel, a Mukammal Hotel, és az Imperia G Hotel is.
Hogyha úgy döntünk, hogy Asztanába repülővel utazunk, akkor ne számítsunk közvetlen járatokra, biztosan be kell majd iktatnunk legalább egy átszállást, amit tervezhetünk Moszkvában, vagy Minszkben. Mindkét esetben legalább 9-10 órát töltünk el utazással, ami még légiközlekedéssel is sok, ezért autóval semmiképp nem éri meg elindulni ide.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük