Kezdőlap » Hotel » Katalónia : a hegyek csúcsa Montserrat

Katalónia : a hegyek csúcsa Montserrat

Spanyolországban azon belül Katalóinában az extrém sportok, és a túrázók számára igen sok olyan helyet lehet felfedezni, amiknek a megmászása elég nehéz feladat, még a tapasztaltabbak számára is. Pontosan ilyen a Montserrat.
A hegy 1236 méter magas, és a tetején egy bencés apátság található, ami igen elgondolkodtató, hogy az ottani szerzetesek, hogyan is tudtak a középkorban bármilyen nagyobb építő anyagot is felhúzni erre a magas hegyre az akkori technikákkal. Manapság azért a kevésbe aktív turistákra is gondoltak mivel egy hatalmas libegő segítségével fel is és le is juthatunk, és akik nincsenek hozzászokva a magaslatokhoz, biztos számíthatnak majd egy kis fülbedugulásra is.

Gyalogszerrel egy fél napot minimum igénybe vesz, hogy feljussunk a hegyre azonban ezt egy kijelölt úton, vagy egy extrém túrázóknak kijelölt terepen is megtehetjük. A csúcson természetesen hotelek, apartmanok és éttermek is várnak minket, ahol megpihenhetünk és jóllakhatunk, és ha megvárjuk az éjszakát, akár az éjszakai Barcelona fényeit is megcsodálhatjuk. Az árak sajnos mivel nagyon népszerű turisztikai célpont Spanyolországban is Montserrat, ezért drágák, és ha tehetjük jól nézzük meg mit mennyiért veszünk vagy vásárlunk, mivel lehet, hogy Barcelona-ba akár feláron is hozzájuthatunk egy képeslaphoz ami a hegyet ábrázolja.
A hely jelentős történelmi múlttal is rendelkezik, erről könnyedén tájékozódhatunk, mivel rengeteg kiírás, és bemutató tábla mutatja angolul, hogy hol és milyen események történtek, nagyrészt az apátsággal kapcsolatban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük