Kezdőlap » Ünnepek » Karácsony

Karácsony

Az ünnepekre legtöbb esetben már jóval előtte készülünk, tervezgetjük, főleg igaz ez a Karácsonyra. Az emberek szinte száz százaléka szereti az ünnepek közül a karácsonyt a legjobban, mivel nagyon meghitt, és csodálatos ünnepről beszélünk. A biblia szerint Jézus Krisztus születését is ünnepeljük ekkor, a szeretet ünnepe! Ilyenkor szokták az emberek megajándékozni a hozzátartozóikat, barátaikat. Ezt legtöbben már jóval december előtt hozzá szoktak látni, mert egyszerre nagyon sok lenne egyébként is a kiadás.

December 24-én van a ‘Szent este”, amikor mindenki otthon a családjával tartózkodik, akkor díszítik fel a karácsonyfát legtöbben, bár van aki ezt már előtte megteszi. :-) A vacsora ilyenkor a legtöbb családnál a halászlével kezdődik. Másodiknak is hal a fő fogás, sokféle változatban elkészíthető, de a legfinomabb rántva, krumplisalátával. És persze az édességes sem hiányozhatnak ezen a csodálatos ünnepen. A megszokott az a bejgli, mákos, és diós formájában, ki melyiket szereti jobban. És ha elfogyasztottuk az ünnepi vacsoránkat, akkor szokott jönni az ajándékozás, a gyermekek legnagyobb örömére. :-)

Hangulatfokozónak, nagyon kellemes ha ilyenkor bekapcsolunk egy vagy több karácsonyi éneket, és meggyújtunk pár gyertyát. A legtöbb helyen szokott lenne ezen a napon, illetve éjszakán, pontosan éjfélkor a templomokban az éjféli mise. Ha tehetjük, és persze nem leszünk álmosak ebben az időben, akkor látogassunk el a misére, csodálatos lesz, az a meghitt hely, és a család, és barátok közelsége így a napnak a végére. Kellemes Ünnepeket!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Forradalom és szabadáságharc: október 23

Magyarországon október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezünk. Ezen a napon az ország minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük