Kezdőlap » Családi élet » Kapcsolatok

Kapcsolatok

A 21. században, amikor már a fejlett technológiáknak köszönhetően nincsenek határok, mégis egy mindenkit érintő gonddal küzdünk, még pedig a kapcsolatokkal.

Vajon miért van az, hogy akár a társas-, akár a párkapcsolataink nem működnek jól?

Mondhatnám azt, hogy egyszerű a magyarázat, de sajnos mégsem az. Viszont van egy olyan általános hiba, amit mindenki elkövet, de mégsem vesszük észre, csak amikor már késő, ez pedig a figyelem hiánya. Mindegy, hogy a szüleiddel, vagy a szomszédoddal, esetleg a pároddal való kapcsolatod veszed most alapul. Itt főleg arra kell gondolni, hogy a mai ember olyannyira elfoglalt, sokat dolgozik, hogy alig akad ideje alvásra, pihenésre, folyamatosan a számlák befizetésén agyal, de a társára, a családjára nem szán elegendő időt. Itt jöhet mindenki azzal, hogy de vele/velük töltöm az életem nagy részét. A kérdés csupán annyi, hogy akkor miért nem tudunk ajándékot venni azoknak akikkel az életünket töltjük. Talán mert, tényleg hiányzik a figyelem?! Nagyon egyszerű a megoldás, jobban oda kell koncentrálni amikor az adott emberrel beszélsz, és nem csak arra amit mond, hanem ahogy mondja.

Persze, erre már mindenki rájött, de valahogy nem sikerül kivitelezni, ugye?

A figyelmesség, egy papírra írt kedves üzenettel is indulhat, egy köszönet nyilvánítás és máris boldogabban és pozitívabban indul vagy végződik a nap. Rövid idővel, máris, jobb lesz a kapcsolat, ragaszkodóbbá válik, ezek az apróságok később olyan alapul szolgálnak, amik a mindennapos gondokat még inkább áthidalják.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük