Kezdőlap » Hotel » Kamena Vourla-i üdülőközpont

Kamena Vourla-i üdülőközpont

A Kamena Vourla üdülőközpontja Athéntól több mint két órányi autóútra található a tengerpart mentén. Görögországban az egyik legismertebb wellness központnak is szokták nevezni. Termálvize híres gyógyító hatással rendelkezik, reumás és más ízületi panaszokkal rengetegen jönnek ide, hogy a víz hatására enyhülést szerezzenek fájdalmaikra.

A hely érdekessége, hogy nemcsak a fürdőkben lelhetünk gyógyvízre, mivel a tenger mentén sok olyan helyet lehet találni az aprókavicsos és friss lágy homokos tengerparton, ahol a gyógyvíz feltör és a tengerbe ömlik. Itt még a tengervíznek is gyógyító hatása van. A környéken rengeteg túra útvonalat is találhatunk a hegyekbe felfelé menet, és eljuthatunk innen a híres Delphoi jósdába is, amit egyes itt lakók kapcsolatba hoznak az ottani termálvízzel, vagyis a gőzével. Görögország legnagyobb kolostorkomplexuma is a környéken található azaz a Meteórkia. Ide évente több 100 ezer turista látogat el.

Természeti látnivalók természetesen a tenger mentén is megtekinthetőek, de a rengeteg eukaliptusz fa is emeli a hely különleges varázsát.
Kamena Vourla természetesen a szállodái miatt híres leginkább, majdnem mindben fellelhető a termálvizes medence, egyszóval a 14 hotel közül bármelyikből igény szerint választhatunk, ami természetesen más-más árkategóriába tartozik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Togó fővárosa, Lomé

Lomé a Togói Köztársaság, vagy más néven Togó fővárosa, és egyben természetesen az ország központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük