Kezdőlap » Növények » Kaktuszok

Kaktuszok

A kaktuszoknál a sikeres nevelés,csak néhány feltétel függvénye. Olyan ablakokba kell elhelyezni a kaktuszokat,amelyek délre,keletre vagy nyugatra néznek.Rengeteg fényre lesz szüksége a növényeknek,ezért ne használjunk függönyt.
Kerüljük a kisméretű cserepeket,ha az ablakba helyezzük el őket! Hogy miért kell kerülni?Egyszerű,mert a napsugárzás következtében a cserepek felforrósodnak,így a hajszálgyökerek károsodást szenvednek.A legjobb módszer,ha a cserepeket homokkal töltött ládákba helyezzük el.A pangó nedvességet elkerülhetjük,ha 3-5 cm-es kavicsréteget terítünk az edény aljába.

Durva szemű anyaggal díszítsük az edény peremét,végül fedjük be színes kövekkel. A növények kiválasztásánál,ne csak az ízlésünk vezessen,hanem a szakmai szempontokat is vegyük figyelembe.Ha kaktuszaink télen fűtött szobába lesz,akkor csakis olyan összeállítás jöhet szóba,amelyeknek tagjai télen is kedvelik a meleget. Szabadon szárnyalhat fantáziánk,mert nagyon jól társíthatók más vastag levelű növényekkel,például Aloék,Crassulaceaek,Kalanchoék és a Senetiók melyek a legismertebbek,valamint pompás virágzattal büszkélkedhetnek.Ha kevesebb helyünk van,akkor gyenge növekedésű kaktuszokat kell választani.25-30 cm ablakmélység is elég,hogy egy kis gyűjteményt helyezzünk el.Aki nagyban gondolkodik,az alakítson ki egy mini üvegházat,mely 1 méter magas és 1 méter széles,Oldalai legyenek beüvegezve,így optimális fényhasznosulás lesz.Vannak olyan kaktuszok,mint az epifita,a levél-,a húsvéti és karácsonyi kaktuszok,melyek magasabb légnedvességet igényelnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aloe vera

Dísznövényként ismertük meg, de a szépségápolásban és a természetgyógyászatban is évezredes hagyományokkal rendelkezik. Féltrópusi, a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük