Kezdőlap » Hotel » Kairó látványosságai

Kairó látványosságai

Kairó, Egyiptom fővárosa, és a világ 13. legnépesebb városa, hiszen konkrétan a városban 7 millióan, a vonzáskörzetében pedig 15 millióan élnek. Kairó városa körül él az ország kétharmada, azaz közel 25 millió ember. A város a Nílus partjánál fekszik, Egyiptom északi részén pontosan ott, ahol a folyó deltatorkolata szerteágazik, és három részre válik szét. Természetesen ez a város az ország kulturális, gazdasági, és politikai központja is egyszerre. A fővárosban megannyi főiskola, egyetem, színház, múzeum, emlékmű, és hivatalok is vannak, és közülük több is szerepel a UNESCO által a világörökségnek nyilvánított listán.

Kairó városába elsősorban azért érdemes elutazni, hogy a rengeteg látnivalót, és persze a helyi kultúrát is megismerjük. Hogyha itt járunk, és városnézésre indulunk, akkor kezdhetjük is a látnivalók megtekintését az Abdin Palotával, ami a köztársasági elnök hivatala. Az ország egyik legrégebbi templomát is nézzük meg, ez az Abu Szerge-templom, mely még az 5. században épült. Kairó legrégebbi mecsete az 900-as években épült El-Azhar-mecset, mely tulajdonképpen a világ legrégebbi egyeteme is egyben. Egyiptom legrégebbi zsinagógája is Kairóban található, amely a Ben Ezra-zsinagóga nevet viseli, érdemes megtekinteni, ahogy a Kairói tornyot is, mely majdnem 200 méter magas látványosság. Tekintsük meg az 1176-ban épült Citadella erődöt, és a Mohamed Ali által épített Bijou-palotát is, mely jelenleg múzeumként funkcionál. Kairó legkülönlegesebb mecsete a Mohamed Ali-mecset, melyben maga Mohamed Ali is nyugszik. Érdemes meglátogatni a város egyik egykori kapuját, a Báb Zuvelja kaput, amely egyike annak a 60-nak, mely egykor a várost körbevette. Ne hagyjuk ki a 7. századból származó Szűz templomot, és a római erődöt sem, amely még időszámításunk előtt épült.
Ezeken a műemlékeken kívül a városban még további látványosságokat is megtekinthetünk, például 9 múzeumot, színházakat, és nem utolsósorban hogyha ide utazunk, akkor már érdemes Egyiptom más területeire is ellátogatnunk, hogy jobban megismerhessük az országot, és a kultúrát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük