Kezdőlap » Hotel » Jenbach, a turistafalu

Jenbach, a turistafalu

Jenbach Ausztriában található Achensee-től nem messze déli irányban, a 181-es út elágazásánál. Ennek a településnek nem sok látnivalója van, azonban mégis sok turista és főként túrázni vágyó látogat el ide évről-évre. Ez annak köszönhető, hogy a hely természeti adottságai igen vonzóak, és itt találhatóak a Bettlerkarsp, a Rofansp, és a Hochiss hegyek, amik mind az extrémsportok kedvelőinek, mind pedig a túrázni vágyó embereknek Ausztriában a kedvenc útvonalai közé tartoznak.
A térségben üzemel egy nagyon ritka gőzzel hajtott kisvonat is, amely 1889 óta ezen az útvonalon közlekedik. Ez a vasútvonal Achensee-ig terjed, aminek köszönhetően évente több mint 60 ezer utast szállít, a másik nyomvonala pedig Jenbach-ig közlekedik.

A településen egy történelmi szempontból fontos templom is található, ez nem más mint a St. Wolfgang plébániatemplom, ami egyedülállóan gótikus, és barokk építészeti stílusjegyeket is magában hordoz.
Aki ebben a térségben szeretne megszállni, annak nem lesz könnyű dolga, mivel az interneten lehet szállást találni, de csak azokat a nagyobb hoteleket és apartmanokat, amik igen drágán kínálják a szobáikat. A legegyszerűbb módon úgy juthatunk olcsó szálláshoz, ha bátran belevágunk az utazásba, és keresünk egy olyan vendégházat, ahol jó áron próbálhatjuk ki az ausztriai vendégszeretet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük