Kezdőlap » Betegségek » Izületi gyulladások

Izületi gyulladások

A rheumatoid arthritis nevű betegség során több ízület van gyulladásban egyidejűleg az emberi testben.Ezek megfelelő kezelés hiányában deformációhoz vagy akár súlyos mozgászavarokhoz, mozgásképtelenséghez is vezethetnek.

Olyan tünetekkel kezdődhet amelyeket mindannyian felfedezhetünk magunkon.:

  • Gyakran érzünk fájdalmat a kéz,kar, váll ízületeiben.
  • Ezek a fájdalmak mindkét oldalon egyszerre is jelentkezhetnek
  • Reggeli ízületi merevségek,általános fájdalomérzet mozgás közben.
  • Gerinc, csigolya fájdalom.

A gyulladás kialakulásának okai nem ismertek./ Az immunrendszer érintettsége biztos/
A legfontosabb, hogy a tünetek megjelenésekor forduljunk orvoshoz. Első körben keressük fel a háziorvosunkat.Aki beutalót ad a rheumatológiára./ Sajnos az előjegyzési idő akár három hónap is lehet. A rheumatológus alapos szakvizsgálatot végez: manuális vizsgálat különböző testgyakorlatok, ultrahang, röntgen felvétel, laborvizsgálatok. Ezt követően gyógyszeres vagy injekciós kúrát ír elő. Részletesen megbeszélve a korábban vagy jelenleg is szedett gyógyszerek együttes alkalmazását.

Továbbá előjegyez fizioterápiára.Ez általában 10 alkalom.A tíz alkalomnak lehetőleg folyamatosan kell történnie. A fioterápián elmondják, hogy milyen kiegészítő elemeket és hogyan építhetünk be a gyógyulás érdekében. / pl. infralámpa, bioptron lámpa,különböző izomlazító kenőcsök, borogatások használata. Ezt követően további konrollvizsgálat következik. Megbeszélik a gyógytornát és az esetleges életmódváltást.
Jó gyógyulást!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük