Kezdőlap » Betegségek » Ízületi fájdalmak gyermekkorban

Ízületi fájdalmak gyermekkorban

Ha a gyerekek hosszabb időn keresztül ízületi fájdalmat, vagy duzzanatot érzékelnek, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ugyanis akár reumás megbetegedés is lehet a kiváltó ok.
Ha a szülő egy tartósan fennálló duzzanatot vesznek észre gyermekük egy vagy több ízületénél, orvoshoz kell vinniük. Emögött ugyanis krónikus reumás megbetegedés is rejtőzhet. A gyerekek sok esetben nem panaszkodnak az ízületi fájdalomról, azonban ha a gyermekünk egy bizonyos ízület környékét védeni próbálja, vagy bizonyos mozgásokban korlátozva van, figyelmeztető jelként szolgálhat. A reumás megbetegedés lázzal, kiütésekkel és a szem gyulladásával is járhat.
100 000 tizenhat év alatti gyerek és fiatal között a reumás megbetegedés átlagosan 5-20 esetben fordul elő. Egy időben elkezdett terápiás kezelés megakadályozza az ízületek tartós károsodását, és megelőzi a később fellépő jelentős hátrányokat. Egy reumatikus-gyulladásos betegség esetén a terápia magában foglalja a gyógyszeres kezelést, gyógytornát és ízületkímélő mozgást.
A szülők is tudják támogatni a gyereket abban, hogy megőrizze a mozgékonyságát: a szakértővel egyeztetett otthoni gyakorlatokat rendszeresen végezve. A páciensek felénél a betegség egy inaktív formába alakul át, ebben az esetben már bizonyos sporttevékenységek is engedélyezhetők, amik fokozatosan növelik az izomerőt, és megakadályozzák az izmok rövidülését, rugalmatlanná válását. Főként a vízi sportok, mint a vízi gimnasztika, úszás megfelelőek erre a célra, de a Nordic Walking, a biciklizés, a hosszú sífutás, túrázás, tánc, asztali tenisz, tai-chi és gimnasztika egyaránt szóba jöhet az orvosok ajánlása szerint.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük